Antena Meniu Search
x

George Ivaşcu şi-a dat demisia din funcţia de manager al Teatrului Metropolis, "umilit" de evaluarea făcută de Nicuşor Dan

Actorul George Ivaşcu a demisionat din funcţia de director al Teatrului Metropolis şi îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, de "subfinanţare cronică" a instituţiei de cultură.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 16:33

George Ivaşcu, manager al Teatrului Metropolis, şi-a depus vineri demisia, ca urmare a rezultatului evaluării pe anul 2021 pe care îl consideră „umilitor”.

"Deşi rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor şi, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informaţiilor despre situaţia Teatrului Metropolis pe care le-aţi oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum şi lipsa de încredere în calităţile mele manageriale, pe care aţi declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare", afirmă George Ivaşcu într-o scrisoare pentru primarul Capitalei.

El îl acuză pe edilul şef al Bucureştiului de "subfinanţare cronică" şi îl consideră responsabil pentru faptul că nu mai poate continua proiectele la Teatrul Metropolis.

„A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar şi devenit de mare succes, şi le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos - echipă, artişti din toate generaţiile, colaboratori, parteneri şi public. Plec cu capul sus şi cu misiunea împlinită. Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanţare cronică, dar consider că această decizie vă aparţine în totalitate, ca primar general şi sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveţi asupra vieţii culturale a oraşului Bucureşti. Ca actor şi profesor, nu pot decât să vă urez succes”, a mai scris pe Facebook George Ivaşcu. 

Pe acelaşi subiect

George Ivaşcu a picat evaluarea anuală organizată de PMB, motiv pentru care îşi pierduse dreptul de a mai participa la evalaure finală

Hepta

PMB a evaluat managerii instituţiilor de cultură. Marinela Ţepuş şi-a pierdut postul

George Ivaşcu a primit nota 7,94 în cadrul evaluării managementului pe anul 2021, potrivit Primăriei Capitalei. 

Singura care şi-a pierdut însă direct postul de conducere în urma evaluărilor a fost directoarea Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, care nu a luat notă de trecere: 6,94.

Conform Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), dintre cei 12 manageri care au trecut prin evaluarea anuală unul a obţinut notă mai mică de 7, caz în care contractul încetează, şi unul a primit notă mai mică de 8, fapt care nu îi mai dă dreptul să participe la evaluarea finală. Acesta din urmă fiind George Ivaşcu.

Alte patru instituţii au trecut prin evaluarea finală: Opera Comică pentru Copii, Teatrul Excelsior, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

În cazul evaluărilor finale, dacă managerii obţin peste nota 9 vor avea dreptul exclusiv de a depune un nou proiect de management, pe când cei care obţin sub nota 9 vor putea depune un proiect de management în condiţii de concurs, alături de alţi aplicanţi pentru poziţia de manager al instituţiei de cultură.

Cei doi manageri care au obţinut note sub 9 sunt Felicia Filip, de la Opera Comică pentru Copii, şi Adrian Găzdaru, de la Teatrul Excelsior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » George Ivaşcu şi-a dat demisia din funcţia de manager al Teatrului Metropolis, "umilit" de evaluarea făcută de Nicuşor Dan