Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ger polar şi ninsori în weekend. Zonele unde temperaturile vor atinge şi -20 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că începând de astăzi va pătrunde în ţară o masă de aer rece de origine polară.

de Redactia Observator

la 24.02.2018 , 10:21

Ger polar şi ninsori în weekend. Zonele unde temperaturile vor atinge şi -20 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că începând de astăzi va pătrunde în ţară o masă de aer rece de origine polară, în weekend înregistrându-se valori între -13 şi - 18 grade Celsius în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar în Capitală de -3 grade.

Potrivit ANM, în intervalul 26 februarie - 1 martie vremea va fi deosebit de rece, dimineţile şi nopţile vor fi geroase şi va ninge temporat în majoritatea regiunilor ţării.

Astăzi, cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în restul teritoriului înnorările accentuate vor persista şi se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse spre seară şi noaptea.

Articolul continuă după reclamă

Acestea vor fi sub formă de ninsoare, însă trecător în timpul zilei, pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi posibil şi în Dobrogea vor fi mixte, regiuni în care vor fi condiţii de polei. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu precădere în sud-est şi vest, dar şi pe crestele montane, astfel că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi viscolită.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime se vor încadra între -6...-5 grade în nordul Moldovei şi 6...7 grade local în Oltenia şi Banat.

Temperaturile minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă se vor încadra, în general, între -15 şi -3 grade şi vor fi sub pragul de ger (-10 grade) în nordul şi centrul ţării.

Mâine, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, geroasă ziua în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în jumătatea de sud a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.

Vântul va avea intensificări locale, cu viteze mai mari în sud-est şi pe crestele montane, unde temporar va viscoli ninsoarea, notează Mediafax.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -12 şi -4 grade, iar cele minime între -15 şi -5 grade, mai coborâte în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei spre -18...-20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri sociale » Ger polar şi ninsori în weekend. Zonele unde temperaturile vor atinge şi -20 de grade Celsius