Antena Meniu Search
x

METEO UPDATE: De luni seara, revin ninsorile și gerul, cu temperaturi ce vor scădea și sub minus 20 de grade. (VIDEO)

Gerul şi ninsorile se întorc. Este ameninţarea meteorologilor care se aşteaptă ca de luni noapte să înceapă să ningă până la sfârşitul săptămânii viitoare. Iar în unele regiuni ale ţării temperatura va ajunge la minus 24 de grade.

Vezi și

Gerul şi ninsorile se întorc. Este ameninţarea meteorologilor care se aşteaptă ca de luni noapte să înceapă să ningă până la sfârşitul săptămânii viitoare. Iar în unele regiuni ale ţării temperatura va ajunge la minus 24 de grade.

După două ninsori puternice şi un val de ger extrem, România se pregăteşte un nou cocktail rece.

MIHAI HUȘTIU, meteorolog:

”Scăderea temperaturilor sub limita gerului în noaptea de duminică spre luni când vorbim de temperaturi minime cam între -20 de grade în estul Transilvaniei.”

Pe acelaşi subiect

În Capitală, temperaturile vor ajunge chiar şi la -14 grade. Iar veştile proate nu se opresc aici. În unele zone, ceaţa şi chiciura vor face legea.

MIHAI HUȘTIU, meteorolog:

”Practic, din seara zilei de luni şi până spre joi, aşteptăm ca temporar în partea de sud a ţării să ningă, vântul să aibă intensificări, trecător să spulbere zăpadă. Decizia priviind intensitatea ninsorilor o vom lua luni dimineaţa.”

Detalii a dat și meteorologul Romica Jurca.

"În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică va fi ger în întreaga ţară. În estul Transilvaniei vor fi temperaturi minime în jurul a -19 grade până la -20 de grade Celsius. Din noaptea de luni spre marţi, cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud a ţării va ninge şi vântul se va intensifica. Intensificări de vânt vor fi şi la munte. Practic, ninsorile încep luni noaptea spre marţi şi vor fi prezente inclusiv miercuri. Zonele vizate sunt regiunile sudice şi de sud-est, inclusiv Bucureştiul. Acestea vor fi însoţite de vânt care va atinge viteze mai mari în special în Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei sau în Bărăgan, cât şi în sudul Banatului, spulberând zăpada. De asemenea, fenomene de viscol vor fi prezente la munte, acolo unde zăpada căzută va fi spulberată. Ninsorile vor cădea, cum spuneam, inclusiv miercuri şi vor acoperi zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea. În privinţa cantităţilor de precipitaţii este destul de greu de precizat, acum, care vor fi acestea, dar stratul de zăpadă va fi destul de serios.", a menţionat Jurca.

Potrivit specialistului ANM, în intervalul cu ninsori, valorile termice vor fi negative, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare vor coborî până la -23 de grade Celsius, în estul Transilvaniei.

"În perioadele cu ninsori, temperaturile vor fi negative în zonele respective, adică undeva între -5 şi cel mult zero grade Celsius, pe timpul zilei de marţi, iar apoi între -7 şi -2 grade Celsius, miercuri. Totodată, către sfârşitul săptămânii, joi spre vineri dimineaţă în mare parte din ţară va fi ger, iar prin estul Transilvaniei vom avea valori, din nou, sub -22 până la -23 de grade Celsius.", a afirmat Jurca.

Întrebată dacă ANM va emite noi atenţionări sau avertizări de vreme rea în zilele următoare, Romica Jurca a explicat că "este prea devreme" pentru astfel de previziuni, dar dacă va fi cazul acestea vor fi transmise la momentul oportun.

"Acum este prea devreme să vorbim despre emiterea de noi atenţionări sau avertizări. În funcţie de cum vor evolua lucrurile astăzi, mâine, chiar şi luni, vom decide dacă vom emite atenţionări sau avertizări. Lucrurile se mai pot schimba, iar dacă va fi nevoie de atenţionări, vom fi prompţi şi vom informa pe toată lumea.", a subliniat specialistul meteorolog.

Până la ninsori însă, sunt și alte probleme. Temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit zăpada, iar apa de pe şosele se va transforma în zilele următoare în polei.

Din cauza fenomenelor meteorologice ce urmează Primăria Capitalei a anunţat deja întrunirea comandamentului de iarnă, luni dimineaţă.

Şi este posibil ca în Bucureşti, marţi, şcolile să începă cursurile de la ora 9.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » METEO UPDATE: De luni seara, revin ninsorile și gerul, cu temperaturi ce vor scădea și sub minus 20 de grade. (VIDEO)