Antena Meniu Search
x

Ghenele din blocuri vor fi istorie

Ghenele din blocuri vor fi desfiinţate. Nu de azi pe mâine, dar în următorii zece ani. Planul primarilor bucureşteni e şi mai amplu

Vezi și

Ghenele din blocuri vor fi desfiinţate. Nu de azi pe mâine, dar în următorii zece ani. Planul primarilor bucureşteni e şi mai amplu

Tomberoanele stradale vor fi îngropate între blocuri, aşa că nimeni nu va mai vedea oamenii ai străzii cotrobăind printre gunoaie. Greu va fi şi pentru firmele care fac acum milioane din mizerie. Dacă nu îndeplinesc criteriile, nu prind nici contractele.

În următorii ani, dacă proiectele devin realitate, situaţia se va schimba radical.

Potrivit proiectului care va ajunge pe masa consilierilor locali, până în 2025 ghenele din blocuri vor fi doar o amintire. Locul lor va fi lua de pubele îngropate. Unele au apărut deja în oraş. Se elimină mirosurile, gândacii și şobolanii.

Schimbări se vor produce şi în programul gunoierilor. Maşinile nu vor mai circula prin oraş oricând. Utilaje destinate deşeurilor menajere blochează traficul la orele de vârf, dimineaţa, la sfârşitul programului.

Un bucureştean aruncă, în medie, nouă sute de grame de gunoi în fiecare zi. Adică 318 kilograme pe an. Aşa s-a ajuns ca anul trecut operatorii de salubritate să adune nici mai mult, nici mai puţin de aproape 599 de mii de tone de resturi menajere.

Încasările au fost, însă, pe măsură. Dacă strategia propusă de municipalitate va trece de votul consilierilor, bătaia pe bani va fi mare pentru că la licitaţii vor putea participa şi firme din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ghenele din blocuri vor fi istorie