Antena Meniu Search
x

Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare, in dosarul Valiza

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul Valiza. Pedeapsa este egala cu cea pe care o ispaseste in urma condamnarii in dosarul schimburilor de terenuri, asa ca Becali nu va ramane dupa gratii mai mult de trei ani.

Vezi și

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au hotarat ca omul de afaceri se face vinovat de dare de mita. Decizia este definitiva.

In acelasi dosar, Teia Sponte a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului.

Cinci ani, cat au durat ancheta si judecata, Victor Piturca si varul Teia Sponte au fost parteneri de suferinta cu Gigi.

Au scapat de inchisoare si omul de afaceri din Cluj, Radu Marino, si avocata Alina Ciul. Au primit cate un an si jumatate, iot cu suspendare. Iata, insa, cum a inceput dosarul Valiza.

Gigi Becali a pus 1,7 milioane de euro intr-o valiza si l-a trimis pe Teia Sponte sa-i duca jucatorilor de la Universitatea Cluj. Cei care ar fi trebuit sa-i invinga pe CFR-isti, iar astfel Steaua sa ia campionatul, in 2008.

Drumul banilor era atent urmarit de procurori. Mai ales ca, aceiasi miscare a fost facuta si in 2006. Atunci, cu fotbalistii de la Gloria Bistrita.

Procurorii au numit "premierea fotbalistilor" drept mita. Becali a vorbit tot timpul doar despre o simpla promisiune.

La ultimul termen de judecata, Gigi Becali a recunoscut doar acuzatia de fals in inscrisuri.

A schimbat in acte data cumpararii unui teren, in judetul Cluj. Asa a justificat, ani la randul, de ce Teia Sponte se plimba cu o valiza plina cu bani. Actele au fost semnate de un martor cu renume. Victor Piturca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare, in dosarul Valiza