Antena Meniu Search
x

A început goana pentru cumpărăturile de sărbători. Cadourile sunt mai scumpe

Românii au început să facă primele cumpărături pentru sărbători! Pregătesc cadouri şi pentru ziua de Sfântul Andrei, când peste 700 de mii de români îşi vor sărbători onomastica.

Vezi și

Românii au început să facă primele cumpărături pentru sărbători! Pregătesc cadouri şi pentru ziua de Sfântul Andrei, când peste 700 de mii de români îşi vor sărbători onomastica. Numai că, anul acesta, oamenii trebuie să aibă un buget mai generos. Cadourile de Crăciun costă cu 12% mai mult faţă de anul trecut.

Cât copiii şi-au făcut listele de dorinţe, părinţii şi-au făcut calculele. Ca să umpli sacul, trebuie să goleşti cardul - o confirmă şi studiile. Bugetul pentru cadourile de Crăciun a crescut cu 76 de lei faţă de anul trecut. Fiecare român va aloca, în medie, aproximativ 730 de lei, pentru a cumpăra daruri pentru 10 prieteni şi rude.

Aşa procedează 37% dintre români, care au cumpărat deja cadourile de Crăciun la reducere, de Black Friday. 11% au făcut cumpărăturile încă de la jumătatea lunii octombrie. Restul, vor lua magazinele la pas în decembrie.

Chiar dacă au crescut şi vânzările online, cumpărăturile clasice sunt în continuare preferate de cei mai mulţi români. 68% aleg marile centre comerciale, înainte de sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » A început goana pentru cumpărăturile de sărbători. Cadourile sunt mai scumpe