Antena Meniu Search
x

De Ziua Copilului, cei mici au invadat grădinile zoologice, parcurile de aventuri şi muzeele din ţară (Video)

1 iunie 2020. Ziua în care copiii din România le-au facut un cadou părinţilor: după doua luni şi jumătate, i-au scos în oraş pentru prima dată. Împreună au cucerit parcuri, muzee, grădini botanice şi zoologice, dar şi terase. Cel mai greu le-a fost adulţilor să le explice celor mici că încă trebuie să stea departe de alţii. 

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 20:27

Vezi și
  • Doar la Grădina Zoologică din București s-au vândut mii de bilete, de Ziua Copilului.
  • La Constanța, de ziua lor, copiii au fost sărbătoriți direct pe plajă.

Grădina Zoologică Băneasa a fost atracţia zilei. Dornici să le ofere copiilor o zi de neuitat, parinţii au uitat de regulile de distanţare socială: "E și foarte multă lume. Uitați-vă cum ne înghesuim lângă un jaguar".

A fost un adevărat safari în oraş pentru cei care s-au trezit târziu. La orele prânzului, cozile de mașini s-au întins pe câteva sute de metri. Următoarea provocare: coada la casa de bilete: "Nu mă așteptam să stau atât la coadă și la intrare și plus la animale este foarte aglomerat". 

La Grădina Zoologică din Băneasa a fost extrem de aglomerat. S-au vândut mii de bilete și doar pentru adulți, pentru că cei mici au avut gratuitate. 

Aceleaşi scene şi la Galaţi. Coloana de maşini pe drumul către Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele nu le-a stricat însă parinţilor plăcerea vizitei. Şi nici copiilor, care au petrecut minute în şir lângă animalele preferate. 

Animalele au fost atracţia principală şi la Muzeul Antipa din Bucureşti. 

Luis Ovidiu Popa, director muzeu: Am făcut eforturi în aceste două săptămâni să implementăm toate măsurile de siguranță astfel încât vizitarea să se realizeze în condiții optime pentru toată lumea.

Cei mici au fost sărbătoriţi şi în parcarea unui centru comercial din Capitală. Copiii au avut teren liber de joacă. 

La malul mării, părinţii şi-au sărbătorit copiii pe plajă. 

Ceva mai departe de plajă, parcul de aventură din Pădurea Comorova a devenit neîncăpător, deşi se întinde pe două hectare. 

La Sighetu Marmaţiei, cei mici nu au avut însă noroc. Poliţia le-a închis spaţiul de joacă gonflabil din Parcul Grădina Morii, pentru care nu exista autorizaţie. 

Doar locurile de joacă nu au răsunat de râsete şi voie bună. Sunt încă închise din cauza coronavirusului. 

Dacă anul trecut, de 1 iunie, locurile de joacă erau pline de copii, anul acesta sunt pustii. Însă, în lipsa lor, cei mici au ales alte activități de ziua lor. 

Ca de exemplu, să vadă un film la cinema drive-in, alături de părinţi. 

Cristian Hossu, managing partner eveniment: Avem o combinaţie de filme foarte populare, Bohemian Rapsody, Joker, şi avem şi un film care nu a fost difuzat în cinematografe, Underwater.

Ziua Copilului se sărbătoreşte în lume din 1925, însă nu în toate ţările la aceeaşi dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De Ziua Copilului, cei mici au invadat grădinile zoologice, parcurile de aventuri şi muzeele din ţară (Video)