Antena Meniu Search
x

Grădiniţa viitorului, construită după un proiect japonez, în Bistriţa

În Beclean, Bistriţa, există o grădiniţă cu totul specială. Aceasta a fost construită cu fonduri europene, după un proiect japonez şi pare întruchiparea visului oricărui copil: are săli de clasă mari şi luminoase, terase şi spaţii de joacă generoase, chiar şi copaci pe care cei mici se pot urca. În plus, între etaje nu există scări, ci tobogane.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 17:07

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Grădiniţa din Beclean va primi în curând toţi preşcolarii din oraş. Vorbim despre 200 de copii care vor crea aici o comunitate în miniatură. Conceptul este japonez, iar fondurile din care a fost construită grădiniţa sunt europene. 

Gabriel Rus, director gradiniţă: Putem întra într-o sală, cea nouă. Are o ieșire la terasă. Toate grupele de sus au ieșire la terasă, spații de joacă cu suprafață moale de tartan și jocuri de exterior. Conceptul în sine este de inspirație japoneză. În filmulețul cu copiii japonezi se vedeau copii care se urcau în copaci. 

În plus, la coborârea de la etaj la parter, copiii vor putea să aleagă toboganele în locul scărilor. Nu doar copiii se vor bucură de noul sediu, ci şi educatoarele pentru care grădiniţa este un vis împlinit. 

Educatoare: Gândiți-vă că aici erau sobe cu teracotă și a mai trecut printr-o renovare, dar ce e acum aici, e ceva excepțional. Acest concept japonez îți dă frâu liber imaginației, poți să schimbi atâtea tărâmuri înăuntru, afară, în peisaj. 

Reporter: Ați visat vreodată că veți lucra într-o astfel de gradiniţa?

Educatoare: Mă gandesc în primul rând la copilași, impactul pe care o să îl aibă mediul acesta asupra lor. Vreau să văd bucuria lor și dorința de a explora tot mediul din jurul lor

În nouă grădiniţă vor funcţiona 8 grupe, fiecare cu câte 25 de copii. Vor sta aici de la ora 8 dimineaţa şi până la ora 17, iar taxa va fi de 7 lei/ zi.

Reporter: Cum vi se pare grădinița? 

Mamă: Foarte frumos, după cum vedeți suntem activi și foarte curioși. Foarte frumos, foarte bine amenajat, tobogane, chiar și terasă. Mă simt în siguranță că îl trimit aici

Mamă: E super ok, foarte frumos amenajată și îngrijită, se vede că s-a lucrat, că s-a investit. Asta e cel mai important să știi că copilul e în siguranță, într-un mediu prietenos, să îi fie drag să vină aici, nu să plângă.

Valoarea proiectului a fost de peste şase milioane de lei, fonduri nerambursabile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Grădiniţa viitorului, construită după un proiect japonez, în Bistriţa