Antena Meniu Search
x

România deschide granițele, fără restricții, pentru călători din 44 de state

Avem verde să zburăm către şi dinspre Spania, Italia sau Franţa, în total se reiau zboruri către 44 de destinaţii, iar condiţiile de călătorie către majoritatea statelor s-au relaxat. Atenţie, însă! Sunt şi ţări care menţin obligaţia izolării sau chiar au închis graniţele pentru noi.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 07.07.2020, 22:23

Vezi și
  • România nu poate primi, fără restricții, călători din Suedia, Portugalia și Luxemburg.
  • În schimb, românii au fost interziși în Norvegia, Finlanda și Malta, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

România este, în acest moment, a patra ţară din Uniunea Europeană cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate la suta de mii de locuitori, după Suedia, Portugalia şi Luxemburg. Asta ne face destinaţie nesigură în ochii multor altor state. 

Momentan, doar trei ţări au decis să interzică intrarea românilor pe teritoriul lor: Norvegia, Finlanda şi Malta. Iar în Cipru, dacă vreţi să mergeţi, veţi putea intra doar cu un test COVID negativ! 

În schimb, România îi va primii pe cetăţenii acestor state şi pe românii care se întorc de acolo fără nicio restricţie. Adică, fără izolare! 

Şi pentru că numărul îmbolnăvirilor de la noi nu a scăzut în ultimele două săptămâni, alte state au decis să izoleze orice român care le trece graniţa. Dacă ajungeţi în ţările baltice, de exemplu, Irlanda, Slovenia, Slovacia sau chiar Marea Britanie veţi fi obligaţi să intraţi în izolare. Nu şi la întoarcerea în România, unde singura obligaţie pe care o aveţi acum este să completaţi un formular. 

Aşadar, vestea bună este că România a deschis graniţele, fără restricţii, pentru 44 de state, printre care chiar şi cele mai mari foste focare de COVID-19 din timpul stării de urgenţă: Spania, Franţa, Italia, Belgia, Germania, Canada sau chiar Australia, care, în acest moment, au, toate, un număr de cazuri mai mic sau egal cu cele raportate la noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri sociale » România deschide granițele, fără restricții, pentru călători din 44 de state