Antena Meniu Search
x

Grecia este gata să primească turiștii străini

Grecia este gata să primească turiștii străini. Șelongurile şi umbrelele au fost montate la o distanță de cel puțin 1,5 metri, încât turiştii să fie în siguranţă.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 14:25

Vezi și
  • Turismul în pandemie este diferit faţă de cel pe care îl ştiam cu toţii. 
  • În Thassos meniul de la restaurante este digital.

De astăzi, ţara elenă primeşte primii săi turişti străini, de la introducerea carantinei în martie.

Doar locuitorii din Marea Britanie nu vor putea ajunge acolo, din cauza numărului mare de cazuri de Coronavirus care există în Regat.  

Şi pentru că avem liber la călătorii, turismul în pandemie este diferit faţă de cel pe care îl ştiam cu toţii. În Thassos, de pildă, meniul de la restaurante este digital, tocmai ca măsură de siguranţă împotriva răspândirii Coronavirusului. Si este doar una dintre schimbări. 

Ioana Şelner, organizator nunţi pe plajă: Distanţa unde vor fi montate şelongurile şi umbrelele este de minumum unu virgulă cinci metri, încât turiştii să fie în siguranţă.

Este o regulă care trebuie respectată pe orice plajă din Thassos, o insulă pe care Coronavirusul nu a ajuns. Însă de astăzi, pot ajunge acolo turiştii străini. Iar autorităţile s-au pregătit din timp să îi primească în siguranţă.

Mihalis Xognos- consilier in turism la primaria Thassos: Vedeţi aici exemplul live legat de cum sunt puse în aplicare regulile. Suntem pregătiţi să vă primim, dar cel mai important este să fie turiştii pregătiţi să vină aici. Trebuie să facă testele, să fie în regulă, abia apoi să îşi pregătească vacanţa.

Este o recomandare, căci oricum turiştii care provin din vestul Europei vor fi nevoiţi să facă teste COVID la sosirea în Grecia. Cei care sosesc din alte părţi ale lumii, vor face testul doar aleatoriu. În schimb, partea bună este că nu vom fi siliţi să ne autoizolăm nici la destinaţie, nici la întoarcerea acasă.

La localurile de pe insulă, trebuie să ştiţi că suprafeţele sunt dezinfectate regulat. De la mese, la scaune şi la perne. Tacâmurile şi vesela sunt spălate la 70 de grade, iar la unele taverne, meniul fizic a fost înlocuit cu unul digital.

Eleni, patron beach bar: De fiecare dată când te aşezi la o masă, scanezi codul de pe această hârtie pusă pe masă, o hârtie care te ajută să eviţi contactul direct cu masa, apoi cu telefonul scanezi codul şi ai meniul complet pe telefonul tău mobil. Ca toată lumea să vadă ce poate consuma fără să intre în contact cu meniul respectiv.

În ceea ce priveşte hotelurile, personalul va fi testat regulat anti-COVID. În plus, în fiecare unitate de cazare va exista şi un medic, dar şi camere rezervate special pentru eventuala izolare a celor care se îmbolnăvesc de Coronavirus. De acolo.

Elefterios Kiriakidis, primarul din Thassos: Pacientul trebuie să ajungă de urgenţă la spital, aici în Thassos, apoi va fi transferat la spitalul din Kavala. Iar acolo da, va sta izolat.

Trebuie să ştiţi, că într-o primă fază, doar zborurile spre Atena şi Salonic sunt permise. Aeroporturile din restul Greciei vor fi redeschise de la 1 iulie.

Thassos este o insulă pe care veniturile provin exclusiv din turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Grecia este gata să primească turiștii străini