Antena Meniu Search
x

O grenadă ACTIVĂ a fost descoperită în centrul Ploieştiului

Proiectilul din cel de-al Doilea Război Mondial, în perfectă stare de funcţionare, a fost găsit de dimineaţă în pământ, de câţiva angajaţi veniţi să scoată rădăcina unui copac.

Vezi și

Cinci centimetri a fost distanţa între viaţă şi moarte. Cei câţiva angajaţi de la Serviciul de Gospodărire Urbană au dat peste explozibil la scurt timp după ce-au început săpăturile, într-una dintre zonele intens circulate ale Ploieştiului. Fix în centrul oraşului.

Erau gata să lovească încă o dată în sol, când au zărit o parte din proiectil.

Noi ne-am dat seama, c-am făcut armata. Băieţii ăştia, săracii, voiau să se joace cu ea!, spune unul din muncitori.

Nu m-am speriat, că eu ştiu, am făcut armata. Şi cunosc!, adaugă un alt bărbat.

De speriat, s-au speriat însă trecătorii care au des drumuri prin zonă. De pildă, proprietara unui magazin situat în apropiere.

Din fericire, echipa de pirotehnişti a intervenit la timp. Specialiştii au ridicat exlozibilul în condiţii de maximă siguranţă.

Grenada este în stare de funcţionare, iar sub acţiune directă ar fi putut reprezenta un pericol producând pagube materiale însemnate, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Pe o distanţă de mai bine de 50 de metri. Experţii cer ca toţi cei care dau peste astfel de muniţii să anunţe de urgenţă autorităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » O grenadă ACTIVĂ a fost descoperită în centrul Ploieştiului