Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Greva spontană de la metrou a produs pagube de aproape trei milioane de lei

Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie.

de Andreea Anghel

la 29.03.2021 , 18:22

Staţia de metrou Nicolae Grigorescu Greva spontană de la metrou a dus la pagube de aproape trei milioane de lei - Mediafax Foto / Mediafax Foto via Hepta
  • Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pagubelor
  • Protestatarii care au blocat, vineri, metroul vor fi amendați

După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei.

Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei.

Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție.

Articolul continuă după reclamă

Protestatarii care au blocat, vineri, metroul vor fi amendați

Au fost aplicate 109 amenzi în valoare de 145.000 de lei protestatarilor care au blocat, vineri, metroul, a declarat, luni, ministrul de Interne, Lucian Bode. El a mai adăugat că în gestionarea crizei de la metrou a fost în permanentă legătură cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cu primul ministru Florin Cîțu și cu vicepremierul Dan Barna.

Pentru a face față crizei de la metrou, de vineri, Bode a mai spus că au fost suplimentate efectivele de jandarmi, atât de la suprafață cât și din interiorul stațiilor de metrou. Potrivit ministrului de Interne, intervenția în forță s-ar fi putut dispune de către prefect sau de către înlocuitorul acestuia, însă Bode spune că e mulțumit că situația a revenit la normal prin negocieri.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Greva spontană de la metrou a produs pagube de aproape trei milioane de lei