Antena Meniu Search
x

Guvernul impune taxe şi pe internet

Guvernul ne taxează şi virtual. De anul viitor, cine vrea să aibă site cu domeniul punct ro trebuie să plătească în fiecare an pentru reînnoire. Vestea a încins deja Internetul.

Vezi și

Bloggerii s-au împărţit în două. Mulţi dintre ei sunt bucuroşi că se curăţă internetul românesc de site-urile pe care nu le mai foloseşte nimeni. Alţii se plâng că e prea din scurt şi că îşi vor pierde domeniile din lipsă de timp.

Cert este că taxa aduce punct ro în rând cu punct com.

Şi multe dintre ele nu sunt folosite, niciodată! Acum, cine există pe internet, cu domeniul punct ro la pachet, există veşnic. Plăteşte o dată, puţin peste 50 de dolari, şi şi-a asigurat spaţiul virtual pe viaţă.

Regulile se schimbă, însă. Cine vrea domeniu românesc va plăti două taxe: una la înregistrare şi una anuală de reînnoire. Cine nu plăteşte, pierde site-ul. Alexandru e specialist IT şi deja se gândeşte să renunţe la adresele care nu îi trebuie.

Acum există 700 de mii de pagini web din România. După ce taxa va intra în vigoare, cel mai probabil o parte dintre ele vor dispărea. Se va face curăţenie. Internauţii şi-ar dori, totuşi, să aibă mai mult timp la dispoziţie.

Când se va introduce taxa, Ministerul comunicaţiilor va ştii în timp real câte domenii sunt active şi va putea debloca domeniile achiziţionate şi nefolosite. Cuantumul taxei va fi stabilit prin ordin de Ministru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Guvernul impune taxe şi pe internet