Antena Meniu Search
x

Perioada de informare, dintre starea de urgență și starea de alertă, a produs haos în multe zone din țară (Video)

Într-un weekend în care nu au putut fi date amenzi, nimeni nu a ţinut cont de recomandări. Distanţarea socială a rămas doar pe hârtie. Au fost mii de oameni înghesuiţi la vamă, petreceri la iarbă verde, întâlniri în grupuri mari şi chiar proteste. 

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 22:12

Vezi și
  • Tinerii s-au înghesuit în Parcul Herăstrău sau în Piața Constituției.
  • Sute de persoane au participat la o înmormântare.

De trei seri, Piaţa Constituţiei, e plină de tineri ieşiţi la "marea evadare" din parcare. În portbagaje sau pe scaune pliante, oamenii s-au strâns în grupuri mari să socializeze.

Poliţiştii şi jandarmii i-au supravegheat de la distanţă. 

Tinerii erau de părere că "venim aici pentru că nu avem unde să mergem și se strânge toată lumea aici. Oricum, în câteva ore intrăm în starea de alertă și nu o să mai venim. O să venim mai puțini, o să stăm mai retrași, păstrăm distanța socială. E foarte bine că după carantină așteptam de mult să ieșim și noi afară, să ne distrăm cu prietenii". 

S-a terminat însă cu zilele de relaxare în care fiecare își face legea, amenință oficialii. 

Ludovic Orban, premierul României: Această perioadă de informare a trecut. Începând de marți, toate instituțiile implicate în respectarea restricțiilor să aplice legea în fiecare zi.

În Piaţa Victoriei, oamenii s-au adunat două seri la rând pentru protest, deşi adunările publice sunt interzise. Cei mai mulți cred că au fost ținuți în case degeaba. 

De astăzi, își pot striga nemulțumirile pe Facebook. Dacă ies în piaţă şi nu respectă distanţa socială riscă până la 2500 de lei amendă.

Tot în Capitală, alţi tineri au profitat de vidul legislativ și au organizat o petrecere ad-hoc în parc. 

Tinerii s-au strâns în jurul unui local care vindea mâncare și băutură la pachet, dar oferea și muzică mixată de un DJ. 

Într-o altă parte a țării, o înmormântare cu sute de oameni s-a terminat tot cu o petrecere, dar cu lăutari. Nimeni nu a purtat mască și nici nu a respectat distanța socială. 

Polițiștii și jandarmii au însoțit cortegiul şi nu au putut da amenzi. 

Nici în Vama Nădlac, recomandările nu i-au ţinut pe oameni la distanţă. 

Fără să le pese de epidemie, oamenii au stat cu orele înghesuiți unii într-alții. 

Care va fi prețul relaxării, vom afla peste câteva zile. Oficialii spun că am putea reveni oricând la starea de urgenţă și la restricții dure, dacă măsurile de acum nu sunt eficiente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Perioada de informare, dintre starea de urgență și starea de alertă, a produs haos în multe zone din țară (Video)