Antena Meniu Search
x

Video Haos și erori la distribuirea cardurilor de energie: Alţi 360.000 de români au fost găsiți eligibili pentru a primi ajutorul de la stat

O parte din persoanele vulnerabile care trebuiau să primească carduri de energie, aşteaptă şi acum să între în posesia lor. Data limită de livrare a acestora era, oficial, 20 februarie. Alimentate cu suma de 1400 de lei, cardurile ar fi avut rolul de a oferi un ajutor suplimentar persoanelor care nu îşi pot achita facturile la energie electrică.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 08.03.2023, 14:21

Vezi și

Până în acest moment au fost distribuite aproape 1.8 milioane de carduri de energie, deși sunt 2.1 milioane de locuri de consum eligibile.

Carduri energie primite cu întârziere

Există încă români care au situația locativă neclară. Fie au colocatari și nu se încadrează în venitul maxim per membru de familie de 2000 de lei, iar în acest caz primăria ar trebui să facă o anchetă socială, fie nu au nomenclator stradal, iar statul nu a colectat încă toate declarațiile pe proprie răspundere. 

Doar în luna februarie, Poșta Română a distribuit aproximativ 550.000 de astfel de declarații, au fost colectate 460.000, iar după verificarea acestora aproape 360.000 au fost declarați eligibili. 

În luna martie, alte 15.000 de declarații pe proprie răspundere vor fi distribuite, iar acești români vor primi cardurile de energie cu întârziere. Mai mult decât atât, aproximativ 590.000 de români au primit înștiințări că nu sunt eligibili în acest program.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Haos și erori la distribuirea cardurilor de energie: Alţi 360.000 de români au fost găsiți eligibili pentru a primi ajutorul de la stat