Antena Meniu Search
x

Haos și noaptea, în Vama Nădlac. Mii de români au aşteptat la coadă şi peste 10 ore ca să intre în ţară

Aglomeraţia din Vama Nădlac a continuat toată noaptea. Mii de români au aşteptat la coadă şi peste 10 ore ca să intre în ţară, în timp ce alţii făceau cozi ca să plece la muncă, în străinătate.

de Redactia Observator

la 17.05.2020, 14:56

Vezi și
  • Cozi au format şi cei care au intrat în ţară pe jos.
  • Sătui să tot aştepte, oamenii s-au înghesuit.

Din acest motiv, vameşii au decis să deschidă şi Punctele de Trecere a Frontierei Borş şi Nădlac 2. Cozi au format şi cei care au fost nevoiţi să intre în ţara pe jos, peste 1.000 până acum. Revoltaţi, oamenii nu au mai ţinut cont de vreo regulă de distanţare socială.

Ţipete, claxoane şi scandal. A fost haos în Vama Nădlac şi azi noapte. Mii de de oameni au aşteptat zeci de ore să intre sau să iasă din ţară.

Român la graniţă: Au rămas copiii fără apă, fără mâncare! Suntem de la ora 11.00 în coloană. Nu se poate aşa ceva!

Bărbatul spune că a ajuns la capătul puterilor. Are 3 copii în maşină, care sunt flămânzi şi au rămas şi fără apă. Vine din Germania şi se duce la Ploieşti. Ca el sunt mii de oameni care aşteaptă de zeci de ore să treacă vama la Nădlag.

Oamenii din maşini au însă un avantaj: stau pe banchete. O spun cei care au trecut graniţa pe jos. Au fost aduşi cu microbuzele din Germania de aşa-numiţii ''rechini'' şi lăsați la 25 de kilometri înainte de graniță, în Ungaria. Cei mai mulţi dintre ei au venit cu bagajele în spate, pe jos. Iar cursa a costat 250 de euro de persoană.

Sătui să tot aştepte, oamenii s-au înghesuit la tonetele poliţiştilor de frontieră, ca să li se verifice actele. Nu au mai ţinut cont de nicio regulă: au stat lipiţi unii de ceilalţi.

În ultimele 24 de ore, valorile de trafic au fost următoarele: pe sensul de intrare în ţară am avut undeva la 3.000 de persoane, începând de ieri, de la ora 8, până azi la 8 dimineaţa, cu un nr de 800 de mij de transport.

Cei care intră în ţară fie aleg carantinarea instituţionalizată, fie optează pentru izolarea la domiciliu, situaţie în care trebuie să îşi găsească singuri transport către casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Haos și noaptea, în Vama Nădlac. Mii de români au aşteptat la coadă şi peste 10 ore ca să intre în ţară