Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Harghitenii preferă iepurele, de Paște

În Harghita, iepurele concurează cu mielul, pe masa de Paşte. Asta, chiar dacă harghiteni sunt devotaţi tradiţiilor.

de Redactia Observator

la 31.03.2014 , 17:15

 Însă preţul şi sănătatea fac diferenţa. Mai ales că din carnea de iepure, spun ei, se pot prepara aceleaşi mâncăruri ca şi din cea de miel.

Un iepure de 6 kilograme ajunge la 75 de lei. Adică puţin peste 10 lei kilogramul. Dar şi cei mici sunt perfecţi pentru vânzare. Doar că la ei preţul este la bucată.

Crescătorii spun că avantajele sunt multe. Carnea de iepure este foarte sănătosă, nu are cholesterol. Reţetele sunt şi ele multiple şi pentru toate gusturile.

Vezi și

Crescătorii de miei spun că nu pot scădea preţul deoarece nu-şi acoperă cheltuielile. Aşa că preferă să-i lase să crească până la vară şi să-i vândă la export.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Harghitenii preferă iepurele, de Paște