Video Hotelierii sunt pregătiţi pentru începerea sezonului estival. Până atunci, turiştii se înghesuie deja pe litoral în căutarea soarelui
Peste 100 de hoteluri de la mare sunt pregătite pentru deschiderea oficială a sezonului estival, care va avea loc pe 1 mai. Până atunci, administratorii cherhanalelor au făcut azi repetiţia generală. Mai ales că turiştii au început să vină încă din acest weekend. N-au avut parte de vreme bună, dar au fost delectaţi cu un brunch pescăresc delicios.
- Hotelierii sunt pregătiţi pentru începerea sezonului estival
- Până de 1 Mai, turiştii se înghesuie deja pe litoral în căutarea soarelui
Turiştii care au ajuns la Vadu au fost invitaţi să ia parte la un răsfăţ culinar, la o cherhana din apropierea plajei.
Denis Stamatescu, proprietar cherhana: Avem produse şi de peşte, de porc, de pui, 25-30 de antreuri, specifice tradiţionale româneşti.
Festinul a fost doar o repetiţie pentru weekendul de 1 Mai, care dă startul sezonului estival.
Denis Stamatescu, proprietar cherhana: Un brunch pascal va fi în primul rând, vor fi ceaune cu borş de peşte, vor fi ceaune cu borş de miel, proţapuri de miel, de berbec, de capră, de oaie. Surpriza, de fapt şi de drept, este formată din două nume mari ale muzicii româneşti: Ovidiu Lipan Tăndărică şi Stelu Enache.
- Vacanţa de Paşte şi 1 Mai 2021. Litoralul românesc nu pare pregătit pentru turişti
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
Oamenii şi-au făcut din timp planuri de vacanţă
Cuceriţi de gusturi, turiştii şi-au făcut deja planurile pentru vacanţa de Paşte şi 1 Mai.
''Când vin la mare mă orientez spre fructe fructe de mare, peşte şi specialităţi aferente. Deja am vorbit că o să vreau o rezervare aici pentru Paşte, sper să ne lase condiţiile astea de carantină.''
''Suntem din Bistrița, suntem veniți pe litoral de 2-3 zile, o să stăm până de Paște. În Ardeal avem porc și aici avem peşte.''
''S-ar putea să vin de 1 mai, s-ar putea, dacă nu măcar când vine căldura.''
Şi în Mamaia pregătirile pentru deschiderea sezonului estival sunt în toi.
Cătalina Delcă, reprezentant terasă: Am mărit terasa, îi aşteptăm cu drag, vom lua peşte proaspăt, scoici, fructe de mare, vom pregăti personalul şi sperăm că va veni lumea.
Până de 1 Mai, weekendul viitor sunt Floriile, iar meteorologii vin cu veşti bune. La malul mării vom avea parte de vreme frumoasă, temperaturi de 14 grade şi soare prietenos.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰