Antena Meniu Search
x

Hotelurile cu parfum de epocă, o adevărată atracţie turistică pe litoralul românesc!

Dar şi iarna ar putea sa îi atragăîn zonă pe cei care iubesc marea. Asta cu ajutorul hotelurilor istorice.

Vezi și

Dar şi iarna ar putea sa îi atragă în zonă pe cei care iubesc marea. Asta cu ajutorul hotelurilor istorice. Acele cladiri în spatele cărora se află poveşti din vremurile de altădată pe care mulţi îşi doresc să le afle.

Intim. Un hotel între zidurile căruia se etalau rochii și bijuterii scumpe și se oficiau banchete. Astăzi, clădirea proiectată în stilul Art Nouveau încă aminteşte de cei care i-au trecut porţile. Printre ei şi poetul Mihai Eminescu. A locuit timp de 10 zile în mansardă şi şi-a declarat acolo dragostea pentru Veronica Micle.  

Diana Slav, ghid turistic: "Se pare că s-ar fi numit aşa de la un alt grup de poeţi şi intelectuali care se adunau şi-şi spuneau cercul intim."

Dar povestea locului e stâns legată şi de fantoma unei tinere. 

Diana Slav, ghis turistic: "O domnişoară se pare că s-ar fi cazat aici şi a murit peste noapte. Personalul hotelului a înmormântat-o pe fată şi a scos din cameră tot ce-i aparţinuse fetei. Numai că în fiecare dimineaţă găseau în cameră totul aşezat exact cum fusese aşezat de fată."

La pas prin Constanţa, ajungem într-un alt loc plin de istorie: hotelul Cherica. Construit în urmă cu mai bine de 120 de ani de călăgării ortodocşi, imobilul încă atrage turişti. Oaspete de seamă i-a fost chiar ambasadorul Norvegiei în România. 

Despre istorie e vorba şi în hotelul Carol. Un monument unic în Constanţa, mobilat în stil victorian şi care îşi primeşte şi astăzi oaspeţii. 

Constanța mai are doar patru hoteluri în care turiștii călătoresc printre amintiri şi care îmbină valoarea istorică a clădirilor cu detaliile moderne şi influenţele aduse de proprietari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Hotelurile cu parfum de epocă, o adevărată atracţie turistică pe litoralul românesc!