Antena Meniu Search
x

Observator Special: Bruierea telecomenzii masinii, o noua metoda de furt

Hotii romani au dovedit ca sunt cei mai inventivi infractori din lume. Ultima lor inventie este dispozitivul de bruiat telecomanda masinii. Pana si Catalin Botezatu a fost pradat prin aceasta metoda de care restul lumii abia aude.

Vezi și

Daca exista oameni invizibili, acestia sunt cu siguranta hoti deghizati. Apar doar cand nu esti atent si dispar cu tot ce ai mai scump. La fiecare sistem antifurt inventat, hotii gasesc mai multe metode de a-l sparge. In cazul masinilor cu inchidere centralizata si alarma, tehnica spargatorilor este moderna.

In teorie, sistemul de furt este simplu. Soferul iese din masina si o incuie folosind telecomanda. Fara sa mai verifice usa. Cine face asta, totusi? Hotii stiu acest lucru si folosesc un dispozitiv de bruiaj. Practic, tu ai impresia ca ai inchis masina. De fapt, tocmai i-ai oferit hotului autoturismul pe tava.

"S-a intamplat acum cateva luni cred, in momentul in care de-abia am ajuns in fata unuia din atelierele mele, am parcat, am avut impresia ca masina s-a inchis, am auzit acel tacanit, clinchenit de inchidere a masinii si am plecat in atelier. Mare a fost surpriza, trecusera, practic, doua-trei minute, in momentul in care asistentul meu a mers sa duca in masina deschizand portiera din spate a masinii, neavand nevoie sa mearga la sofer, deci avea nevoie sa duca si sa ia ceva din masina, sa vada deja la volanul masinii o persoana care se pregatea sa plece cu masina", povesteste Catalin Botezatu.

Hotul a reusit, in cele din urma, sa scape, dar semenii lui nu au fost descurajati.

Autoritatiile spun ca hotii care actioneaza prin anihilarea semnalului prefera zonele de lux ale Capitalei, zonele unde se pot gasi masini mai scumpe. Insa dupa ce ati apasat butonul telecomenzii, cel mai bine este sa verificati daca masina este incuiata, sau daca nu, sa va dotati autoturismul si cu un sistem care va avertizeaza si acustic daca masina s-a incuiat corespunzator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Bruierea telecomenzii masinii, o noua metoda de furt