Meniu LIVE
Search
x

Video Hoţii au ieşit la vânătoare de biciclete. Cele mai multe dispar din scările de bloc, în timp ce altele sunt luate direct din curţile oamenilor

Evită aglomerația din trafic și duc o viață mai liniștită. Asta spun tot mai mulți oameni din Capitală care au decis să își lase mașinile în parcare și să călătorească în oraș cu bicicleta. În plus, e şi mult mai ieftin. Atenţie însă hoţii au ieşit la vânătoare de biciclete şi nu mai au nicio frică. Au ajuns să intre în curţi sau chiar în case peste oameni.

De Redactia Observator la 29.03.2022, 21:24
Vezi și

Vremea de primăvară i-a convins pe mulţi să lase maşina acasă şi să aleagă mersul...pe două roţi. 

Biciclişti: Numai cu bicicleta merg, deci nu prea folosesc mașina decât foarte rar...

- Acum 20 de ani eram un prost complet că făceam tot drumul din București în mașină, drumuri pe care le fac acum cu bicicleta. Și mai ieftin, dar e bun pentru sănătatea mea, sănătatea familiei, pentru planeta noastră... 

Un motiv în plus pentru a alege bicicleta e şi preţul tot mai mare al carburanţilor. 

Pe acelaşi subiect

Răzvan Teodorescu, manager magazin: O bicicletă care se poate folosi în oraș ca mijloc de transport are un preț mediu undeva între 2000-2500 de lei și la costul de acum al carburantului, probabil că în 3-4 luni de zile se poate amortiza fără probleme.

A crescut numărul de biciclete, a crescut şi numărul furturilor. Cele mai multe biciclete dispar din scările de bloc. Un bucureștean a pățit, însă, ca bicicleta să îi fie furată din propria curte.

Radu Vancă, păgubit: Bicicleta ar fi trebuit să fie aici, am constatat acum aproximativ o lună că lipsea.

A avut de traversat vreo 25 de metri, adică a avut un tupeu fantastic...

A crescut numărul furturilor de biciclete

Câteva săptămâni mai târziu a găsit-o pe un site de vânzări.

Radu Vancă, păgubit: Am constatat acum cinci zile că apăruse bicicleta mea la vânzare...Cei de la Poliție au urmat procedurile și aparent s-au mișcat foarte repede...

Prea puţini reuşesc să-şi recupereze bicicletele furate, astfel că-şi caută altele. Specialiștii recomandă ca primul accesoriu pe care îl cumpărăm la o bicicletă nouă să fie antifurtul. 

Reporter: Ți-e frică să fie furată?

Proprietar bicicletă: Da!

Reporter: Ai pățit?

Proprietar bicicletă: Nu, dar...

Reporter: Ai antifurt?

Proprietar bicicletă: Nu. Acum mă duc să îmi iau, chiar asta e în planul meu...

Răzvan Teodorescu, manager magazin: Cele mai folosite antifurturi sunt genul acesta, pe cablu, dar sunt și cele mai puțin sigure...Cele mai sigure sunt genul ăsta, care sunt formate din niște benzi metalice, se face un hexagon care prinde roata, cadrul și un suport metalic. 

Polițiștii ne recomandă să fim atenți când ne cumpărăm o bicicletă. Important este să avem acte de proveniență, pentru că există riscul să rămânem fără ea, dacă aflăm că este furată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Hoţii au ieşit la vânătoare de biciclete. Cele mai multe dispar din scările de bloc, în timp ce altele sunt luate direct din curţile oamenilor