Antena Meniu Search
x

Mesajul unui medic din Suceava: Să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi săptămâna viitoare!

Un medic din Suceava transmite un mesaj dur autorităților din România, pe care le acuză că au relaxat restricțiile impuse prin ordonanțele militare, în plină pandemie de coronavirus, la presiune politică.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.04.2020, 09:15

Medicul Cristina Hrustovici transmite un mesaj dur după acordul MAI-BOR de Paște - Cristina Hrustovici/ Facebook
  • Medicul Cristina Hrustovici le reproșează autorităților că au relaxat restrictiile de Paște
  • Medicul avertizează că efectele se vor resimți începând de săptămâna viitoare

Un medic din Suceava transmite un mesaj dur autorităților din România, pe care le acuză că au relaxat restricțiile impuse prin ordonanțele militare, în plină pandemie de coronavirus, la presiune politică.

Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică: ”Acum o săptămână, de Paștele catolic, s-a putut. În Grecia se poate. În închisorile comuniste, unde zăcea elita unei țări, în lagăre de muncă, s-a putut. Acum, într-un oraș aflat în carantină (...) ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere. Nu cred că este vorba decât de calcul politic aici. Suntem foarte fermi când este vorba să carantinăm medici, dar cedăm în fața insistențelor BOR”. 

Medicul avertizează că, cel mai probabil, efectele acestui acord încheiat de MAI cu prelații din BOR se vor resimți începând de săptămâna viitoare, când cazurile de COVID 19 se vor înmulți și, implicit, numărul morților va crește.

Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică: „Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor, și bolnavii nu vor avea unde să stea și nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeți și să nu vă plângeți. Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă și, dacă pacienții mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Și îmbrăcată ca-n poze. Și sunt o favorizată a sorții, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI și UPU nu vor avea șansa asta. Dacă aș fi fost acasă, aș fi ieșit la geam cu o lumânare și aș fi cântat HRISTOSA ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă”.

Mesajul a fost transmis pe Facebook de Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică la Spitalul Județean Suceava, focarul de COVID-19 din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mesajul unui medic din Suceava: Să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi săptămâna viitoare!