Antena Meniu Search
x

Video Hunedoara s-a transformat pentru două zile într-o lume magică. Castelul Corvinilor a fost gazda a peste 600 de iubitori de muzică și operă

Seară magică la Hunedoara. Castelul Corvinilor a devenit gazda a peste 600 de iubitori ai muzicii de operă. Soliştii, corul, balerinii şi orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Constanţa împreună cu artişti de la Opera Naţională Bucureşti au încântat publicul pănă în miez de noapte.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 12:26

Vezi și

Ediţia 2022 a festivalului Opera Nights a fost prilej de bucurie pentru iubitorii de operă, dar şi pentru organizatori, care au aşteptat evenimentul cu sufletul la gură.

“Avem două capodopere veriste. „Cavalleria rusticana“ de Mascagni şi „Paiaţe“ de Leoncavallo. Sunt două spectacole de referinţă pentru orice teatru. Ambientul este minunat. Veţi vedea în spate, ca un decor natural, Castelul Corvinilor care este un monument excepţional de inspiraţie”, a declarat Daniela Vlădescu, director artistic, pentru echipa Observator.

“Mă bucur că aceşti oameni au ocazia să se bucure de un decor superb al acestui castel. Le urez să se bucure de două nopţi superbe”, a spus viceprimarul Hunedoarei, Cătălin Olar.

Castelul Corvinilor este o locaţie excelentă pentru asemenea spectacole. Nu doar privelistea, ci şi acustica este una deosebită.

Pe acelaşi subiect

„Sunt documentaţi o serie de menestrei care activau în Castelul Corvinilor, aşadar muzica a fost dintotdeauna prezentă în legenda vie a Transilvaniei”, a declarat directorul CasteluluI Corvinilor, Sorin Ticu.

Spectacolul a durat până după miezul nopţii, iar eforturile artiştilor a fost răsplătite cu minute in sir de aplauze si cu flori.

Turiştii au venit din toate colţurile ţării pentru a se bucura de spectacol

Oamenii au venit din poate colțuile țării, chiar, sau de pe alte meleaguri, pentru a se bucura de cele două magice și susțin că le-a fost dor de operă și toate emoțiile pe care aceasta le oferă.

Turist: „Ne-a fost dor de operă şi întotdeauna aşteptăm zilele acestea”

Turistă: „Din Constanţa am venit special. Suntem colegi cu cei de pe scenă. Foarte frumos”

Turist străin:A fost chiar plăcut. Am venit pentru prima dată aici, la castel, în România şi am văzut un spectacol de operă. Mi-a plăcut mult”

În această seară, la Castelul Corvinilor se joacă Rigoletto, iar mâine, la Deva, va fi interpretată Traviata, un spectacol tot pe muzica lui Verdi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Hunedoara s-a transformat pentru două zile într-o lume magică. Castelul Corvinilor a fost gazda a peste 600 de iubitori de muzică și operă