Antena Meniu Search
x

Video Evenimente inedite în memoria Smarandei Brăescu, femeia care a făcut cel mai mare salt cu paraşuta din lume

Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba a început ieri, la Vâlcea. Ediţia din acest an este una specială, aleasă în memoria Smarandei Brăescu, românca de poveste care în urmă cu 90 de ani a marcat un record absolut în domeniu: un salt de la 6 mii de metri înălțime. Tot în cinstea ei, 6 paraşutişti au făcut ieri spectacol pe cer, spre bucuria celor veniţi la festival.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 25.07.2022, 08:24

Vezi și

Spectacol inedit pe cer, la Cerna, în judeţul Vâlcea. Şase paraşutişti de la aeroclubul României au sărit de la peste 1200 de metri înălțime. Jos, localnicii și turiștii i-au primit cu aplauze şi încântare. Cei mai impresionanţi au fost, bineînţeles, cei mici, care au urmărit cu sufletul la gură spectacolul paraşutiştilor.

Evenimentul aerian a fost un omagiu adus Smarandei Brăescu

Smaranda Brăescu a fost prima parașutistă și a treia femeie aviator a României, care în urmă cu 90 de ani a stabilit un record greu de egalat: un salt de la 6 mii de metri înălțime.

Adrian Bondoc, organizator eveniment: „Anul 2022 a fost declarat anul Smaranda Brăescu. E un lucru frumos ce a făcut ea în anul 1932, cel mai înalt salt din lume. Este o româncă care a sărit în ia tradiţională, a dus-o peste tot şi vrem să îi dedicăm festivalul.”

Pe acelaşi subiect

Tot în memoria ei este dedicată şi ediţia din acest an al Festivalului Sculptorilor cu Drujba. Pentru următoarele 7 zile cei mai iscusiţi artişti se vor întrece pentru a crea cele mai frumoase opere de artă.

Edi Schneider, sculptor: “Este o temă provocatoare pentru toţi, cred că e mai greu să reproduci aviaţie, paraşutişti. O să fie ceva care o reprezintă şi pe Smaralda, şi aviaţia, şi partea de zbor, de libertate.”

Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba durează o săptămână. La eveniment participă 11 artişti care vor realiza cu ajutorul drujbei sculpturi inspirate din aviaţie sau paraşutism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Evenimente inedite în memoria Smarandei Brăescu, femeia care a făcut cel mai mare salt cu paraşuta din lume