Antena Meniu Search
x

A venit iarna, dar nu ţine mult. Meteorologii anunţă temperaturi neobişnuite, de miercuri

Este iarnă autentică în toată ţara! Cu ger şi vânt puternic. S-au resimţit temperaturi şi de minus 20 de grade Celsius.

Vezi și

Este iarnă autentică în toată ţara! Cu ger şi vânt puternic. S-au resimţit temperaturi şi de minus 20 de grade Celsius. Şi urmează cea mai friguroasă noapte din acest an. Se încheie o săptămână care a avut două anotimpuri. De la primăvara cu soare blând, am trecut brusc la îngheţ. Românii care au aşteptat iarna, când, în sfârşit, a venit parcă nu au mai fost la fel de încâtaţi.

În doar două zile, am trecut de la primăvară la iarnă geroasă. Pe litoral, temperaturile au scăzut brusc cu 23 de grade Celsius. Iar marea a fost mai furioasă ca oricând. Valurile chiar şi de patru metri înălţime au închis toate porturile. 

Marea a oferit un adevărat spectacol celor care au ieşit să se plimbe la malul mării. Valurile care s-au spart de faleză au îngheţat, astfel că s-au format ţurţuri de gheaţă. Un peisaj pe care fotografii l-au aşteptat încă de la începutul lui decembrie.

Angela Crăciun, meteorolog de serviciu: "Maximele acestor zile nu vor depăşi minus două, minus un grad, iar minimele vor fi cuprinse între minus 9 şi minus 6 grade, uşor mai ridicate în cursul zilei de luni spre marţi."

Dar îngheţul a cuprins toată ţara. În Capitală, au fost minus 2 grade, dar s-au resimţit minus 9. Vântul a lovit cu peste 60 kilometri pe oră, cu greu te puteai ţine pe picioare. Meteorolorgii spun să ne pregătim pentru cele mai geroase nopţi din acest an. Apoi, pentru încă un scurt episod de primăvară. Angela Crăciun, meteorolog de serviciu: "După aemenea temepraturi coborâte, o noapte cu minus 9, minus 6 grade, miercuri vom avea temperaturi maxime de până la 11 grade, iar joi, temperaturile vor scădea iar."

Şi la munte va fi un frig cumplit. Se resimt şi minus 25 de grade Celsius. Iar în masivele Bucegi şi Făgăraş, salvamontiştii anunţă risc de avalanşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » A venit iarna, dar nu ţine mult. Meteorologii anunţă temperaturi neobişnuite, de miercuri