Antena Meniu Search
x

Iarna a lăsat în urmă 3 milioane și jumătate de metri pătrați de gropi

Trei milioane şi jumătate de metri pătraţi de gropi a adunat România, la sfârşit de iarnă. Până la vară, totul va fi asfaltat, spune Compania Naţională de Drumuri. Un plan de reparaţii mult prea îndrăzneţ pentru muncitorii din teren care lucrează rudimentar, cu arzătorul.

de Redactia Observator

la 08.03.2019, 14:01

Vezi și

Trei milioane şi jumătate de metri pătraţi de gropi a adunat România, la sfârşit de iarnă. Până la vară, totul va fi asfaltat, spune Compania Naţională de Drumuri. Un plan de reparaţii mult prea îndrăzneţ pentru muncitorii din teren care lucrează rudimentar, cu arzătorul. Totul, în timp ce noul ministru al Transporturilor promite 180 de kilometri noi de autostradă.

Pe DN 5, la ieşire din Bucureşti spre Giurgiu, trei muncitori plombează o groapă în stil pur românesc. Trei ani ar trebui să țină noul strat de asfalt, spun ei. Un răspuns pe care angajaţii de la Drumuri Naţionale par să-l fi învăţat pe de rost. Şi pe care l-am mai auzit în urmă cu trei luni pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Odată cu încălzirea vremii, Compania Naţională de Drumuri anunţă că va scoate pe şosele o armată de muncitori, pentru a acoperi gropile apărute după iarnă, un total de 3 milioane şi jumătate de metri pătraţi.

Gropi de toate dimensiunile

Pe Centura Capitalei, sunt zeci de gropi de toate formele şi dimensiunile. Unele au diametrul unei farfurii, altele adâncimea unui borcan cu murături.

Numit din nou ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc face noi promisiuni. "O să fiu prezent pe şantiere şi i-am spus şi domnului Neaga (n.r. directorul CNAIR). Orice modificare are de făcut la legislaţie, îl voi susţine sută la sută, ca aceşti 180 de kilometri pe care dânsul ne-a spus că-i poate deschide să devină realitate", explică oficialul.

În 2018, România a construit 101 kilometri de autostradă, din care a dat în folosinţă doar 60.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iarna a lăsat în urmă 3 milioane și jumătate de metri pătrați de gropi