Antena Meniu Search
x

Video Iarna întârziată din martie a adus ninsoare abundentă în toată ţara. ”Zăpada e mai mare decât a fost în decembrie”

Martie este noul februarie. Iarna din vremea primăverii a adus ninsoare abundentă în toată ţara. Iar surpriza nu a fost deloc plăcută pentru cei care au fost nevoiţi să ajungă la serviciu. Zilele următoare, va continua să ningă la munte, în timp ce în restul ţării, va ploua.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 11.03.2021, 20:58

Vezi și
  • În Sinaia, la Cota 1500, sunt 71 de centimetri de omăt, aproape dublu faţă de marţi.

Ninsoarea de o zi şi-o noapte nu a trezit nostalgia copilăriei, ci groaza că maşina trebuie deszăpezită. În Bucureşti şi în localităţile din jur, stratul de zăpadă măsura dimineaţă 21 de cm. 

Pe un fundal sonor de primăvară, cu ciripit de păsărele, în faţa caselor, oamenii făceau febră masculară dând la lopată şi racletă.

La munte, peste stratul de zăpadă deja existent, s-a aşternut altul nou, aşa că în unele zone e pericol de avalanşă. În Sinaia, la Cota 1500, sunt 71 de centimetri de omăt, aproape dublu faţă de marţi. Aceeaşi situaţie şi-n Harghita.

Localnic: ”A nins aproape în fiecare zi, zăpada e mai mare decât a fost în decembrie”.

O ambulanță s-a răsturnat în șanț, un tramvai a deraiat din cauza macazului înghețat

Probleme şi pe şosele din cauza ninsorii. Aseară, o ambulanţă care transporta o gravidă în vârstă de 16 ani s-a răsturnat în şanţ, în comuna Buciumeni din Dâmboviţa. Un şofer a frânat brusc, iar ambulanţierul nu a mai putut stăpâni autospeciala care a derapat pe zăpadă.

Ciprian Milea, asistent şef SAJ Dâmboviţa: ”Şi pacienta, gravidă în 2 luni, şi asistentul şi ambulanţierul au mici escoriaţii, nu e nimic grav. Sunt în afara oricărui pericol”.

În Capitală, un tramvai a deraiat din cauza macazului îngheţat.

În Piaţa Constituţiei, mai mulţi tineri s-au adunat să facă drifturi, dar distracţia periculoasă a fost oprită de poliţie.

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori

Meteorologii spun că vremea de iarnă de acum este determinată de întâlnirea masei de aer rece coborâtă dinspre Polul Nord cu cele cu umiditate foarte ridicată sosite fie dinspre Marea Mediterană, fie dinspre Oceanul Atlantic.

A fost emis un nou cod galben care cuprinde Carpaţii Orientali şi Munţii Apuseni. La noapte şi mâine va fi viscol puternic şi va ninge consistent, iar în zonele mai joase din nord, centru şi est vor fi precipitaţii mixte şi polei. 

La munte va ninge zilnic şi săptămâna viitoare. În restul ţării, inclusiv în Bucureşti, mai frecvente vor fi ploile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Iarna întârziată din martie a adus ninsoare abundentă în toată ţara. ”Zăpada e mai mare decât a fost în decembrie”