Antena Meniu Search
x

Video Iarna își intră în drepturi, zăpadă și temperaturi negative în mai multe zone din țară

Uşor, dar sigur, iarna se aşterne în ţara noastră! Anotimpul rece a dat primele semne că e nerăbdător să soseacă. Zăpada şi lapoviţa s-a depus pe şoselele din mai multe localităţi din ţară, iar utilajele de dezăpezire au împrăştiat material antiderapant întreaga noapte.

de Redactia Observator

la 21.11.2020, 11:36

Vezi și
  • ANM anunță că temperaturile vor coborî sunt 0 grade Celsius
  • Din punct de vedere astronomic iarna începe pe 21 decembrie

În staţiunea montană Hargita Băi ninsoarea a început de aseară, de la ora 18:00, iar la miezul nopţii stratul de zăpadă atingea deja trei centimetri. Drumarii au folosit mai bine de două tone de material antiderapant.

Noaptea trecută nu au fost mai mult de -2 grade Celsius, iar rafalele de vânt au viscolit zăpada aşternută în staţiunea montană.

Şi în Cavnic, Maramureș, lapoviţa s-a instaurat rapid peste oraş. Proprietarii pârtiei deja sunt încrezători şi preconizează un început al sezonului de ski chiar în primele zile ale lunii decembrie. Tunurile de zăpadă sunt pregătite, însă se aşteaptă sosirea temperaturilor negative.

Dacă în unele zone din ţară, iarna a fost mai blândă, în judeţul Cluj, drumul dintre localităţile Beliş şi Râşca a fost acoperit complet de zăpadă. Şoferii care nu au fost echipaţi corespunzător, au fost nevoiţi să-şi abandoneze maşinile la marginea drumului.

Noaptea trecută, în majoritatea zonelor montate a căzut un strat important de omăt. Aşadar iarna îşi intră în drepturi, iar primele straturi de nea s-au depus pe şosele.

Din acest weekend vom avea temperaturi minime negative în toate regiunile, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Iarna își intră în drepturi, zăpadă și temperaturi negative în mai multe zone din țară