Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iei ANTIBIOTICE? Iată ce ALIMENTE trebuie să eviţi

Nu mulţi ştiu, însă consumul anumitor alimente în combinaţie cu antibiotice poate perturba acţiunea medicamentelor. Cum este posibil aşa ceva? Ei bine, substanţele din anumite alimente sau băuturi modifica pH-ul gastrointestinal

de Redactia Observator

la 31.03.2015 , 12:46

Nu mulţi ştiu, însă consumul anumitor alimente în combinaţie cu antibiotice poate perturba acţiunea medicamentelor. Cum este posibil aşa ceva? Ei bine, substanţele din anumite alimente sau băuturi modifica pH-ul gastrointestinal

Iată ce trebuie să eviţi atunci când te afli sub tratament cu antibiotic:

Grapefruit

Articolul continuă după reclamă

Fructul interacționează cu peste 200 de medicamente, avertizează specialiștii. El perturbă acțiunea medicamentelor întrucât conține o substanță care interferează în procesul de detoxifiere a organismului.

Alimente acide

Băuturile acidulate, sucurile din citrice, ciocolată sau ketchup-ul pot afecta capacitatea organismului de a absorbi eficient antibioticele.

Sarea și laptele

Cu excepția iaurtului, care are rolul de a echilibra flora intestinală și de a proteja ficatul, laptele trebuie consumat cu moderație pe perioada tratamentului cu antibiotice, întrucât reduce absorbția substanțelor active din medicamente.

Alimente bogate în fibre

Cerealele integrale, fasolea, lintea și zmeura, de exemplu, încetinesc rata de absorbție a medicamentelor, dar pot agrava și diareea, în cazul în care stomacul a fost afectat de antibiotice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Iei ANTIBIOTICE? Iată ce ALIMENTE trebuie să eviţi