Antena Meniu Search
x

Ilie Năstase nu a fost târât de polițiști, susține șeful Poliției Rutiere. Fostul tenisman s-a ales cu 2 dosare penale, amenzi de 2300 lei și 6 puncte penalizare

Șeful Poliției Rutiere, Victor Gâlceavă, a declarat, vineri, că Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penale, amenzi în cuantul de 2300 de lei și 6 puncte de penalizare în urma celor două incidente pe care le-a avut cu polițiștii în cursul zilei de azi. Gâlceavă a negat că fostul tenisman ar fi fost târât de polițiști și spune că nu-și poate explica rănile pe care acesta le-a prezentat jurnaliștilor.

Șeful Poliției Rutiere, Victor Gâlceavă, a declarat, vineri, că Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penale, amenzi în cuantum de 2300 de lei și 6 puncte de penalizare în urma celor două incidente pe care le-a avut cu polițiștii în cursul zilei de azi.

Gâlceavă a negat că fostul tenisman ar fi fost târât de polițiști și spune că nu-și poate explica rănile pe care acesta le-a prezentat jurnaliștilor.

Ilie Năstase avea o alcoolemie de 0,55 mg/l

Pe acelaşi subiect

Șeful Poliției Rutiere a explicat, într-o conferință de presă, motivele pentru care pe numele fostului tenisman Ilie Năstase au fost întocmite două dosare penale.

"Vă informăm că în dimineața zilei curente, la ora 04.45, un echipaj de la Rutieră, care se afla pe Șoseaua Nordului, a efectuat un semnal de oprire unui autovehicul. Conducătorul autor a oprit inițial, după care, în urma unor discuții sumare cu agentul, s-a pus în mișcare, fără a avea acceptul acestuia, fiind necesară urmărirea în trafic, prin blocarea acestui autovehicul.

Agentul a solicitat sprijinul unui alt polițist pentru dispunerea măsurilor necesare. Fiind oprit, i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest.

Persoana a refuzat acest lucru, a devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială față de colegii noștri și față de o conduită socială corectă, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia.

Menționez că, la momentul opririi în trafic, în sprijinul celor doi colegi, au mai venit încă patru colegi, în total acționând șase polițiști rutieri, între care un ofițer", a precizat șeful Poliției Rutiere.

Victor Gâlceavă a menționat că, după ce a fost testat la Institutul de medicină legală, Ilie Năstase avea o alcoolemie de 0,55 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.

"Întrucât a refuzat să se supună testării pentru determinarea unei valori primare a alcoolului, a fost condus la Institutul de Medicină Legală, unde, în prezența colegilor noștri, a dorit să se supună unei astfel de testări. Rezultatul a fost de 0,55 mg per litru de alcool pur în aer expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării de sânge, aflându-ne în prezența unei infracțiuni la codul rutier.

Persoana în cauză a fost spusă unui test cu substanțe stupefiante, rezultatul fiind negativ", a explicat Gâlceavă.

Șeful Poliției Rutiere a explicat că, în cauză, a fost întocmit un dosar penal ca urmare a refuzului prelevării de mostre biologice, în timp ce pentru conduita necorespunzătore, Ilie Năstase a fost sancționat cu amendă de 1000 de ron.

Ilie Năstase, amendat cu 1300 de lei

Referitor la cel de-al doilea incident dintre Ilie Năstase și polițiștii de la Brigada rutieră, care s-a produs în apropierea Spitalului Floreasca, Victor Gâlceavă a menționat:

"În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză prezenta un permis de conducere necorespunzăor vehiculului condus și, de asemenea, conducea cu permis de conducere suspendat, astfel că a fost întocmit un al doilea dosar penal.

În plus, înainte de oprirea conducătorului auto, în cazul celui de-al doilea dosar, a fost observat în trafic de un polițist rutier efectuând un viraj stânga peste marcajul continuu, astfel că a fost sancționat cu amendă de 1305 lei și măsura complementară de aplicare a 6 puncte de penalizare", a precizat șeful Poliției Rutieră.

Întrebat dacă fostul jucător de tenis a fost târât și lovit de polițiștii de la rutieră, în cazul primului incident, Gâlceavă a negat.

"Nu a fost tărât. A fost scos din autovehiculul în care se afla și a condus către Institutul de medicină legală. Nu pot să vă răspund de unde sunt rănile pe care le-a prezentat jurnaliștilor. Colegii au aplicat prevederile legale și procedurile interne. În orice situație de acest gen, se fac verificări suplimentare privind legalitatea, oportunitate și modul concret în care a fost dispusă măsura în cauză", a mai spus inspectorul de poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ilie Năstase nu a fost târât de polițiști, susține șeful Poliției Rutiere. Fostul tenisman s-a ales cu 2 dosare penale, amenzi de 2300 lei și 6 puncte penalizare