Antena Meniu Search
x

IMAGINI COPLEȘITOARE de la înmormântarea Roxanei, tânăra mămică din Vrancea, care a ales să se sacrifice pentru fetița sa (VIDEO+FOTO)

Lacrimi de rămas bun și durere fără margini pentru Roxana Dragomir, tânăra mămică ce a ales cu un curaj nemăsurat să-și riște propria viață pentru a o naște pe Maya. Sute de persoane i-au adus astăzi un ultim omagiu Roxanei.

Vezi și

Lacrimi de rămas bun și durere fără margini pentru Roxana Dragomir, tânăra mămică ce a ales cu un curaj nemăsurat să-și riște propria viață pentru a o naște pe Maya. Sute de persoane i-au adus astăzi un ultim omagiu Roxanei.

Distrus de durere, Alin, soțul său, i-a fost alături neîncetat, atât în suferință, cât și lângă sicriu. Nimeni și-a putut stăpâni lacrimile la căpătâiul Roxanei, cuvinte sfâșietoare de rămas bun fiindu-i șoptite, pe ultimul drum.

Citește și Teodora, studenta care s-a stins la doar 20 de ani din cauza unei boli foarte rare, a ajuns acasă. Mama fetei: "Ea ne-a învățat mai mult decât am învățat-o noi pe ea" (VIDEO)

Trupul ei a fost dus în țară miercuri dimineata, din Turcia, de la clinica unde tânăra și-a dat ultima suflare, după care a fost depus la biserica de lângă Școala nr.2 din Focșani, urmând să fie înmormântată la Râmniceni, localitatea natală a soțului ei.

Pe acelaşi subiect

Roxana a aflat când era însărcinată, în luna a patra, că are cancer osos, iar medicii au pus-o să aleagă, între viaţa ei şi cea a copilului nenăscut. Tânăra a ales viaţa Mayei, iar pe 28 septembrie, la câteva ore după ce copilul ei s-a născut, medicii aveau să-i amputeze Roxanei piciorul. Ulterior, boala a evoluat iar pe lângă trauma legată de amputarea piciorului familia Dragomir avea să afle în luna decembrie că tânăra mamă are metastază la ambii plămâni.

GALERIE FOTO: Roxana a fost condusă pe ultimul drum

Prietenii și familia Roxanei s-au mobilizat cu mic, cu mare, pentru a o ajuta să reziste. La scurt timp după lansarea mesajului de ajutor, întreaga Românie s-a mobilizat pentru susținerea curajoasei mămici. Cazul Roxanei a făcut înconjurul țării, sensibilizând foarte mulți români, valuri de mesaje emoţionante au fost publicate pe rețelele de socializare.

"Ştiu că durerea ta e imensa..fără limite...dar trebuie sa fii puternic pentru îngerasul pe care Dumnezeu ți l-a dat. Ştii că Roxana, din ceruri, veghează asupra voastră. Ea nu v-a abandonat...sufletul ei este şi va fi lângă voi. Sincere condoleanțe", scrie Claudia.

"Ai fost un suflet bun şi mare pe pământ care a avut puterea sa lupte din greu cu viata asta cruntă! Un exemplu pentru noi toti! Acum Dumnezeu a avut nevoie de tine să veghezi asupra celor dragi. Nu te vom uita niciodata şi mereu vei fi in inimile noastre. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!", este mesajul postat de Lucica.

"Condoleante! Cuvintele sunt de prisos pentru o aşa mare durere! Dumnezeu să vă întărească şi sa va dea multă putere! inima mi-e sfâsiata de durere cand ma gandesc la micuţa lor si la ea cat a fost de tanara si frumoasa!", a scris Ana Maria.

"Durere mare pe pământ, veselie printre ingeri...Nu m-am gandit nici o secunda la acest final pentru tine, speram să te recuperezi, să te intorci la fetita ta, la familia ta...dar Dumnezeu te-a vrut in Imparatia Lui, acum esti in Rai...Zbor lin, prea frumoasa Roxana! Nu te vom uita!", a scris Gabriela pe pagina personală a Roxanei.‎

"Nu am cunoscut-o personal pe Roxana, dar am auzit de povestea ei pe facebook. Îmi pare nespus de rău pentru tot ce s-a intamplat! Mi se rupe inima când ma gandesc că fetita ei va creste fără mama ei. Dureros... Multa putere le doresc familiei si Dumnezeu sa o odihneasca in pace!! Condoleante!!", este mesajul emoţionat scris de Reny.

Un alt mesaj spune: "Cuvintele sunt de prisos !! Dumnezeu s -o ierte !!! Iar pe voi, sa vă intărească pentru a depasi acest moment foarte trist al vietii !! Maya are nevoie de voi, alinandu-va durerea !!!Mama ei o va veghea de acolo de sus !!!".

Soțul tinerei mămici, Alin, a iubit-o pe Roxana din toată inima şi, dacă s-ar fi putut, ar fi luat asupra lui suferinţa frumoasei sale soţii. Fiindcă nu s-a putut, a însoțit-o clipă de clipă, încurajând-o să aibă încredere, să fie puternică, să lupte cu boala aşa încât să-şi poată vedea copila crescând.

"Roxana este una dintre cele mai blande si calde fiinte existente şi a aflat intr-o zi de ianuarie, anul trecut, la varsta de 26 ani, ca este gravida. Toata fericirea, emotiile si implinirea i s-au naruit in luna a patra de sarcina, atunci cand, de la o banala durere de genunchi s-a ajuns, după analize si investigatii dure, pana la crudul diagnostic de tumoare maligna. Micuta Maya era singura speranta si incurajare in noptile albe pline de lacrimi si intrebari fara raspuns ale mamei ei. Din nefericire doctorii au pus-o pe Roxana in cea mai grea cumpana,intreband-o ce alege, pe Maya sau propria-i viata. Roxana a ales-o pe Maya, deoarece, pentru ea, aceasta este viata. Pentru a supravietui a trebuit ca Maya sa vina pe lume prematur iar mamei sa i se amputeze piciorul. Roxana a vazut-o pe Maya doar la nastere cateva secunde, urmand ca ea sa fie ținută la incubator iar Roxana trimisa la alt spital pentru amputarea piciorului. Dupa o luna s-au reintalnit si parca totul revenea la normal. Roxana a dat dovada de mult curaj si optimism in ciuda durerilor groaznice avute dupa operatie, incurajata fiind de toti cei apropiati sa treaca si sa-si accepte „noua viata", iar tot ce conta era linistea ce o gasea tinundu-si fata in brate. La scurt timp, intr-o noapte nu a mai putut respira foarte bine si a fost internata din nou, afland ca boala si-a facut din nou aparatia, de data aceasta fiind diagnosticata cu metastaza pulmonara. Nici Roxana nici familia ei nu au renuntat la lupta si au plecat de urgenta catre o clinica din Turcia pentru a o restabili. In prezent s-au inceput sedintele de chimioterapie iar costurile sunt foarte mari si din acest motiv Roxana are nevoie de ajutorul nostru pentru a castiga lupta si pentru a reveni acasa alaturi de Maya", scriau prietenii tinerei mămici în apelul pentru viață, publicat pe Facebook.

"Săptămâna trecută a făcut prima cură. Medicamentele deja au început să-şi facă efectele. La fiecare 21 de zile noi trebuie să venim aici, pentru ca Roxana să facă încă o cură. Fiecare intervenţie costă 3500 de euro. E foarte mult şi de aceea, suntem recunoscători tuturor celor care ne pot ajuta. Acum, pentru că soţia mea este dependentă de oxigen, nu poate fi transportată în ţară şi să revenim apoi după 21 de zile. Vrem să rămână aici, în spital, iar costurile, vă daţi seama, sunt foarte mari. Maya a rămas acasă, se ocupă de ea mama mea. S-a pensionat şi ea, nu avea altă alternativă ca să stea cu fata", spune atunci Alin Cristian Dragomir, soţul Roxanei.

Roxana, în vârstă de 26 de ani, a aflat că este bolnavă de cancer la numai câteva luni după ce a rămas însărcinată. Nu a renunţat la sarcină, pentru a-şi îngriji mai întai de toate sănătatea, ci a ales să îşi aducă pe lume copila, chiar dacă asta a însemnat să îşi pună în pericol propria viaţă.

Totuși, dintre miile de mesaje de condoleanțe scrise de românii impresionați de alegerea Roxanei, unul se desprinde, o povață a unei femei care pare să înțeleagă perfect suferința familiei.

"S-o țineți minte pe Roxana cum a trăit, nu cum a murit. Să-i țineți minte și să-i onorați sacrificiul, căci va ajunge la Dreapta Lui. Să-i țineți minte zâmbetul și râsul, cuvântul bun și parfumul, mângâierea și iubirea. Așa s-o țineți minte, pentru că așa a fost și așa trebuie să rămână. Fie-i țărâna ușoară și odihnească-se în pace".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » IMAGINI COPLEȘITOARE de la înmormântarea Roxanei, tânăra mămică din Vrancea, care a ales să se sacrifice pentru fetița sa (VIDEO+FOTO)