Antena Meniu Search
x

Imagini de groaza la Suceava! Zeci de berze au murit inghetate si alte cateva sute se lupta sa supravietuiasca

Imagini de groaza la Suceava. Zeci de berze au murit inghetate si alte cateva sute se lupta sa supravietuiasca la groapa de gunoi a orasului. Si se lupta la propriu cu sobolanii pe care ii vaneaza ca sa ramana in viata.

Vezi și

Malul raului Suceava arata ca un cimitir de animale. Trupurile de berze moarte concureaza numarul pietrelor de pe cursul apei. La doi pasi, in groapa de gunoi, pasarile duc o lupta crincena pentru supravietuire. De foame, vaneaza in grup sobolani si cauta atent printre gunoaie. Imaginile socante i-au alertat pe localnici.

“Noi am fost anuntati de cetateni ai Sucevei ca sunt berze pe malul Sucevei ca sunt moartea, celelate stateau impreuna ca sa se incalzeasca”, a explicat Doinita Cocris, de la fundatia Pro Anima Suceava

Specialistii spun ca berzele s-au oprit acolo sa se hraneasca numai ca, in lipsa hranei, sunt tot mai slabite si nu pot sa zboare mai departe. Disperati, oamenii au incercat sa le ajute cum au putut. “Eu le-am adus de mancare , am cumparat niste sprot si o sa le hranim in fiecare seara, dar o parte dintre ele a murit pentru ca apa a inghetat, au fost sub 0 grade, minus opt grade, le-au inghetat labutele, au inghetat in apa si au murit”, a mai spus Doinita Cocris.

Singura salvare a berzelor e ca temperaturile sa creasca. Doar asa vor reusi sa-si reia zborul spre cuiburile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Imagini de groaza la Suceava! Zeci de berze au murit inghetate si alte cateva sute se lupta sa supravietuiasca