Antena Meniu Search
x

Imagini halucinante în centrul Aradului! În plină zi şobolanii mişună nestingheriţi

Imagini halucinante în plin-centrul Aradului! În plină zi, într-un părculeţ aflat la doi paşi de o staţie de tramvai, şobolanii mişună nestingheriţi. Sunt câteva zeci şi par să se simtă în largul lor. Nu îi deranjează maşinile care trec la câţiva metri de ei, cu atât mai puţin oamenii care au ajuns să-i privească de parcă ar fi locatari ai vreunei grădini zoologice.

Vezi și

Imagini halucinante în plin-centrul Aradului! În plină zi, într-un părculeţ aflat la doi paşi de o staţie de tramvai, şobolanii mişună nestingheriţi. Sunt câteva zeci şi par să se simtă în largul lor. Nu îi deranjează maşinile care trec la câţiva metri de ei, cu atât mai puţin oamenii care au ajuns să-i privească de parcă ar fi locatari ai vreunei grădini zoologice. Localnicii spun că problema nu e de ieri, de azi. Datează de foarte multă vreme şi, pentru că nimeni nu a făcut nimic, şobolanii au ajuns precum pisicile vagaboande sau câinii maidanezi. 

Suntem în punctul zero al oraşului Arad. Aici, spaţiul verde, cel care ar trebui să fie înfrumuseţeze centrul, e de fapt locul în care stau sute de şobolani. Chiar şi ziua, în amiaza mare, rozătoarele mişună nestingherite la doi paşi de oamenii care aşteaptă într-o staţie de tramvai.

Prezenţa rozătoarelor presupune risc pentru sănătatea oamenilor. Bolile care pot fi transmise de şobolani pot să fie boli infecţioase virale sau bacteriene, cum ar fi leptospiroza, tularemia sau, prin consum de alimente contaminate, toxiinfecţiile alimentare cu salmonella, de exemplu.

Autorităţile îi sfătuiesc pe arădeni să facă deratizări şi în subsolurile clădirilor în care locuiesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imagini halucinante în centrul Aradului! În plină zi şobolanii mişună nestingheriţi