Antena Meniu Search
x

Imagini de coşmar, după ce România a fost lovită de un nou val de vijelii violente (Video)

Trăim una dintre cele mai violente veri de când meteorologii fac măsurători în ţara noastră. Aproape zilnic, furtunile aduc la sol bucăţi uriaşe de gheaţă, unele cât pumnul de mari. În ultimele 24 de ore, zeci de localităţi au fost afectate de vijelii şi inundaţii.

de Redactia Observator

la 24.06.2019, 20:24

Vezi și

Trăim una dintre cele mai violente veri de când meteorologii fac măsurători în ţara noastră. Aproape zilnic, furtunile aduc la sol bucăţi uriaşe de gheaţă, unele cât pumnul de mari. În ultimele 24 de ore, zeci de localităţi au fost afectate de vijelii şi inundaţii. Au fost distruse autoturisme, gospodării, acoperişuri de blocuri şi drumuri naţionale. Iar fenomenele extreme vor continua. În plus, de la mijlocul săptămânii revine canicula.

S-a rupt cerul la Hunedoara, unde în câteva clipe ploaia s-a transformat în grindină de cod roşu. Bucăţile de gheaţă de dimensiunea unei mingi de tenis au spart geamurile maşinilor. Un şofer şi-a ţinut parbrizul cu mâinile ca să nu se facă bucăţi.

După vijeliile din ultima perioadă, un nou episod de caniculă se abate asupra României

În acelaşi timp, într-o altă parte a ţării, în Moldova, furtuna a distrus zeci de gospodării.

Localnicii susţin că "sunt nişte criminali cu toţii, oameni care nu şi-au făcut treaba, au lăsat şanţurile înfundate. Avem în case apa de un metru şi jumătate".

Drumul Naţional 26, care leagă Bacăul de Miercurea Ciuc, a fost complet acoperit de ape. Oamenii pun dezastrul şi pe seama pe autorităţilor care nu au curăţat canalele de colectare. 

Casa unei bătrâne stă să cadă acum, după ce structura de rezistenţa a fost afectată grav de viitură.

Şi vântul a făcut ravagii. În Craiova, acoperişurile a două blocuri au fost luate pe sus de rafalele care au atins şi 100 de kilometri pe oră. Mai multe maşini parcate în apropiere au fost distruse complet.

Un martor spune că "a bătut vântul, a luat un acoperiş de la 50 de metri distanţă şi a lovit în alt bloc. Stricate balcoanele, maşinile sparte, tot distrus. Să vedem dacă găsesc vreo victimă că abia acum, după nu ştiu cât timp, au sosit".

O ploaie torenţială a inundat şi mai multe cartiere din Medgidia.

În Mehedinţi, mai mulţi oameni au fost evacuaţie de pompieri.

Specialiştii spun că luna iunie va intra în istorie din cauza fenomenelor extrem de violente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Specialiştii vorbesc chiar de recorduri atinse de mărimea bucăţilor de grindină, unele cu diametru de 8 centimetri. Fenomenul apare în interiorul unui cumulonimbus, un nor care se dezvoltă la altitudine.  

În contact cu temperaturile reci, picăturile de ploaie se transformă în gheaţă, iar când sunt suficient de grele, cad la pământ. 

De miercuri, un val de aer canicular din vestul Europei ajunge şi la noi pentru două zile. Temperaturile vor ajunge la 35 de grade Celsius, la umbră, iar indicele de umiditate va depăşi pragul de 80 de unităţi. Asta înseamnă că vom resimţi peste 45 de grade, la orele prânzului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Imagini de coşmar, după ce România a fost lovită de un nou val de vijelii violente (Video)