Antena Meniu Search
x

Video Imaginile dezastrului lăsate în urmă de furtunile care au lovit România. Râul Putna s-a umflat atât de tare că a rupt rampele unui pod

Furtunile au trecut, în urmă a rămas dezastrul. Un canion popular din Munţii Piatra Mare a fost închis, după ce vijeliile au distrus calea de acces, potecile amenajate şi chiar barajul creat special să ţină în frâu furia apelor. Iar în Vrancea, sute de oameni au rămas izolaţi, după ce râul Putna s-a umflat şi a distrus podul care îi lega de comună. 

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 19:38

Vezi și

Imaginile arată Canionul Şapte Scări, un labirint de stânci şi cascade spectaculoase, după o furtună care a ţinut aproape toată noaptea. Traseul montan din Piatra Mare, atât de iubit de turişti, e devastat. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem pe Valea Şipoaia, în amonte de canionul şapte scări şi aşa arată barajul ridicat exact pentru protecţia acestui obiectiv turistic. Putem vedea că o cantitate foarte mare de buşteni, rădăcini, crengi, bolovani şi pietriş s-a adunat în cablurile în care a fost ridicat acest baraj. 

Canionul a fost închis şi nu va putea fi vizitat până când nu se reface tot ce a distrus viitura. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Poteca amenajată în această zonă a canionului sub cascadă a fost degradată. Atât de puternică a fost unda de viitură. Acum, toate aceste zone vor trebuie consolidate astfel încât turiştii să poată parcurge în siguranţă canionul şapte scări. 

Pe acelaşi subiect

După viituri a rămas dezastrul

Turiştii se întorc din drum, dezamăgiţi. 

Localnic: E prea periculos ca să facem acum traseul. 

Muncitorii lucrează deja ca să redea canionul turiştilor în plin sezon al vacanţelor. 

Constantin Secelean, administrator Șapte Scări: Am început să facem igienizarea canionului şi repararea căii de acces către cabana şapte scări

În Vrancea, vremea a făcut prăpăd. Viitura a lăsat micul sat Vadu Roşca şi fără podul provizoriu. Râul Putna s-a umflat atât de tare că a rupt rampele podului şi construcţia a fost inundată. 

Reporter: Aveţi cum să treceţi, nu, nu?

Bărbat: Nu! Ocolim iar. Iar o oră în plus. 

12 kilometri trebuie să ocolească cei 400 de săteni din localitate pentru a ajunge la şosea. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Podul principal a căzut în luna mai, s-a prăbuşit, iar cel provizoriu a rezistat doar două luni, până acum, când a fost luat de ape. 

Autorităţile locale spun că se aşteptau. Podul provizoriu e gândit să reziste la o viteză a apei de maxim 30 de metri cubi pe secundă. Azi apa încă trecea cu 50 de metri cubi pe secundă. 

Nicuşor Păcuraru, primar Vulturu: Rampele sunt din pământ. S-a făcut din pământ pentru că altfel nu se putea construi alt pod în contract, constructorul şi-a luat un angajament că repară rampele de fiecare dată când se strică, dar podul nu e avariat să ştiţi.

Puhoaiele au adus şi mormane de gunoaie din amonte. 

Jenică Dajbog, şef şantier: Facem blocaje din piatră brută mare ca să putem ajunge pe pod să decolmatăm mizeria din amonte.  

Meteorologii vin cu veşti bune. În perioada următoare, nu vor mai fi furtuni şi vijelii atât de violente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imaginile dezastrului lăsate în urmă de furtunile care au lovit România. Râul Putna s-a umflat atât de tare că a rupt rampele unui pod