Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În bucătărie, de o sută de mii de ori mai multe BACTERII decât în baie! Avertismentul medicilor

În bucătărie, mai rău ca în baie. Numărul bacteriilor prezente în locul în care ne pregătim mâncarea poate fi de o sută de mii de ori mai mare decât în spaţiul în care ne facem toaleta. De asta sunt siguri atât specialiştii români, dar şi cei din străinătate, care s-au apucat de numărat germenii din casele noastre.

de Redactia Observator

la 14.03.2017 , 23:10

În bucătărie, mai rău ca în baie. Numărul bacteriilor prezente în locul în care ne pregătim mâncarea poate fi de o sută de mii de ori mai mare decât în spaţiul în care ne facem toaleta. De asta sunt siguri atât specialiştii români, dar şi cei din străinătate, care s-au apucat de numărat germenii din casele noastre.

Deşi nu le vedem cu ochiul liber, ele trăiesc chiar în bucătăria noastră. Şi sunt multe. Milioane de bacterii împart cu noi locul în care ne pregătim mâncarea, iar studiile recente ne arată că în bucătărie pot fi de o sută de mii de ori mai mulţi germeni decât în baie.

În top se află şi buretele de spălat vase, podeaua sau chiuveta. Contrar studiilor internaţionale însă, românii, mai exact 70% dintre ei, cred că baia este casa germenilor.

Vezi și

O arată o cercetare făcută de Societatea Română de Pediatrie în care s-au ascultat opiniile a 784 de femei, mame de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 16 ani.

Pe acelaşi subiect

Ceilalţi sunt însă foarte periculoşi. Germeni precum Salmonella, E-coli, Stafilococi sau Streptococi toţi ne pot băga în spital dacă nu respectăm câteva reguli elementare.

"Asta înseamnă dezinfecţie periodică a vaselor de toaletă, asta înseamnă spălat pe mâini înainte şi după ce folosim toaleta, spălat pe mâini înainte de a mânca, spălat pe mâini înainte de a ne apuca să preparăm alimentele.", spune doctorul Cătălin Apostolescu, medic specialist boli infecţioase.

Mâncarea gătită trebuie consumată în cel mai scurt timp sau depozitată la temperaturi între 4 şi 8 grade Celsius.

Specialiştii spun că un preparat lăsat şi două ore la temperatura camerei se poate contamina şi poate duce la toxinfecţie alimentară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » În bucătărie, de o sută de mii de ori mai multe BACTERII decât în baie! Avertismentul medicilor