Antena Meniu Search
x

În Capitală, a fost cea mai rece dimineață din ultimii 55 de ani

Iarna nu-i ca vara, dar, mai nou, vara e ca toamna. După o lună în care oamenii au suportat cu greu canicula, acum au scot hainele groase din dulapuri. De câteva zile, termometrele au luat-o razna

Vezi și

Iarna nu-i ca vara, dar, mai nou, vara e ca toamna. După o lună în care oamenii au suportat cu greu canicula, acum au scot hainele groase din dulapuri. De câteva zile, termometrele au luat-o razna. 

1 grad în Munţii Călimani , 3 grade pe Ceahlău , 16 grade la Alexandria, 18 la Călărăşi şi doar 16,5 în Capitală. Este bilanţul unei zile de august.

La Bucureşti, cea mai rece dimineaţă de 21 august începând din 1961 şi până în prezent.

Adică, din ultimii 50 de ani. Duminică, în Capitală erau oficial 38,2 grade. Bucureştenii însă au resimţit 45. Acum, vântul a întors foaia. Bate cu putere, astfel încât simţim doar 10 grade.

Diferenţele mari de temperatură pot da peste cap corpul uman. Pot apărea durerile reumatice, tensiunea arterială poate creşte, iar unele persoane pot suferi dureri de cap sau chiar palpitaţii. Şi gâtul sau plămânii sunt vulnerabili pentru că inspirăm dintr-o dată aer foarte rece.

Bătrânii, mai ales cei care suferă de boli cardiovasculare sau copiii sunt cei care simt din plin efectele vremii capricioase. Iar cei meteosensibili ajung numaidecât la medic.

Durerile articulare, dificultatea de mişcare, aşa-zisa înţepenire a articulaţiilor, bolnavii o numesc în moduri diferite, iar doctorii o numesc redoare se accentuează în astfel de situaţii.

Până vine vara din nou, vântul capricios vine de la.ruşi. Iar cel mai dur au simţit scăderile de temperatură românii de la munte. La Miercurea Ciuc, au fost ieri doar 6 grade.

De luni, vorbim de o încălzite progresivă astfel încât vom ajunge undeva la normalul perioadei, temperaturi cuprinse între 21 şi 29, poate izolat şi 30 de grade.

Chiar dacă ne-am scos hainele de toamnă, anul 2015 e unul extrem de călduros. La nivel global, în Iulie a fost cel mai cald din ultimii 136 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » În Capitală, a fost cea mai rece dimineață din ultimii 55 de ani