Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În câteva săptămâni, Transalpina va fi deschisă oficial circulaţiei rutiere

Mai sunt câteva săptămâni până când cea mai frumoasă şosea din România, Transalpina, va fi deschisă oficial circulaţiei rutiere.Drumarii lucrează la foc continuu la montarea parapeţilor de protecţie şi a indicatoarelor.Aceste elemente vor face din Transalpina o şosea sigură, şi tot mai mulţi turişti vor alege pentru vacanţă traseul de la peste 2000 de metri altitudine

de Redactia Observator

la 29.06.2015 , 07:41

Mai sunt câteva săptămâni până când cea mai frumoasă şosea din România, Transalpina, va fi deschisă oficial circulaţiei rutiere.Drumarii lucrează la foc continuu la montarea parapeţilor de protecţie şi a indicatoarelor.Aceste elemente vor face din Transalpina o şosea sigură, şi tot mai mulţi turişti vor alege pentru vacanţă traseul de la peste 2000 de metri altitudine. 

Lucrătorii de la CNADNR stabilesc ultimele detalii şi vor ca în două săptămâni, maşinile să circule în siguranţă pe Transalpina, chiar dacă până atunci nu va fi gata şi montarea parapeţilor. Compania de drumuri a preluat şantierul în primăvara acestui an, după ce în 2014 şoseaua a fost închisă circulaţiei.

În total, se vor monta peste 4 kilometri de parapeţi şi sute de indicatoare rutiere iar la redeschiderea oficială a circulaţie vor intra în vigoare restricţii de viteză şi tonaj.

Vezi și

Turiştii se încumetă, pe propria răspundere, să îşi facă vacanţa la cabanele de pe Transalpina. Peisajele unice în ţară sunt o atracţie ce, se pare, cântăreşte mai mult decât siguranţa celor de pe şosea. Chiar dacă este abia începutul sezonului de concedii, afaceriştii din zonă deja vorbesc de o creştere considerabilă a numărului de ocupanţi ai locurilor de cazare.

Modernizarea Transalpinei, un drum de 155 de kilometri, a început în anul 2009, când firma de atunci a câştigat un contract în valoare de 432 de milioane de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » În câteva săptămâni, Transalpina va fi deschisă oficial circulaţiei rutiere