Antena Meniu Search
x

În ce condiții se va renunța la mască în birouri de la 1 iunie. Anunțul ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă

Renunțarea la mască în birouri de la 1 iunie este o idee fezabilă, atâta timp cât persoanele din încăpere sunt vaccinate, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.05.2021, 23:10

Anunțul ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, despre purtarea măștii la birou
Anunțul ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, despre purtarea măștii la birou - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Ioana Mihăilă a spus că a avut chiar azi o discuție cu premierul Florin Cîțu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască, în condițiile în care toți cei prezenți sunt vaccinați.

Angajații vor putea sta la birou fără mască doar dacă sunt vaccinați

"Depinde unde renunțăm la mască. Încurajez și eu renunțarea la mască în anumite condiții: în afara spațiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate. Pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil. (...) Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, a spus ministrul la TVR 1.

„Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toți de acolo sunt vaccinați”, a mai spus ministrul Ioana Mihăilă.

Pe acelaşi subiect

Ministrul a spus că se bazează pe comunicate date de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA), care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunțe la mască în spațiile închise.

Pfizer și Moderna, principalele vaccinuri anti-Covid folosite în România

Ioana Mihăilă a mai spus că principalele vaccinuri folosite în România în acest moment sunt Pfizer și Moderna, iar o parte din dozele de AstraZeneca au fost donate Republicii Moldova.

În măsura în care există cerere și acordul autorităților europene, se au în vedere  activități de revindere a vaccinului pentru țările care sunt în afara UE, a subliniat oficialul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În ce condiții se va renunța la mască în birouri de la 1 iunie. Anunțul ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă