Antena Meniu Search
x

Autorii jafului de peste 400 de tone de cupru, dintr-un depozit din Arad, au fost prinşi. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro

Au fost prinşi autorii celui mai mare jaf din acest an! Vorbim despre trei bărbaţi care au furat vineri peste 400 de tone de cupru, dintr-un depozit din Arad. Au luat marfa cu camioanele, în baza unor acte false.

Vezi și

Au fost prinşi autorii celui mai mare jaf din acest an! Vorbim despre trei bărbaţi care au furat vineri peste 400 de tone de cupru, dintr-un depozit din Arad. Au luat marfa cu camioanele, în baza unor acte false. Indivizii au fost găsiţi de poliţişti la mai bine de 50 de kilometri de locul faptei, în Timiş, acolo unde au dus cuprul furată. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 3 milioane de euro.

Întreaga operaţiune a fost pusă la punct până în cele mai mici detalii. Angajaţii depozitului din Curtici unde se afla cuprul au fost înştiinţaţi printr-un mail că o firmă va trimite câteva camioane pentru a-l transporta. Ba mai mult, ar fi fost făcută şi o plată virtuală în acest sens.

Toate tirurile aveau numere de înmatriculare false, iar şoferii autocamioanelor şi au insuşit identitatea unor conducatori auto morţi. Şi pentru a fi siguri că planul va funcţiona fără probleme, indivizii au spart serverele camerelor de filmat din depozit. Imediat după ce au încărcat marfa, s-au făcut nevăzuţi. Din Curtici, tirurile încărcate cu barele de cupru la un depozit aflat la doar câţiva kilometri de Arad.  

Din Arad, cuprul a luat drumul judeţului Timiş, unde a ajuns în trei depozite. De acolo a şi fost recuperat de poliţişti, în această dimineaţă.

Pe piaţă, o tonă de cupru se vinde cu 8000 de euro. Poliţiştii au reuşit să identifice până acum trei bărbaţi, fără ocupaţie, care ar fi implicaţi în acest furt. Reţeaua ar putea fi însă mult mai mare. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 3 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Autorii jafului de peste 400 de tone de cupru, dintr-un depozit din Arad, au fost prinşi. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro