Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şapte milioane de turişti au vizitat România în prima jumătate a anului

În România, în prima jumătate a anului au ajuns aproape 7 milioane de turişti. În jur de 1,5 milioane din cei care ne-au vizitat ţara sunt străini.

de Redactia Observator

la 04.09.2018 , 21:27

În România, în prima jumătate a anului au ajuns aproape 7 milioane de turişti. În jur de 1,5 milioane din cei care ne-au vizitat ţara sunt străini. Stăm mai bine ca anul trecut, spun datele Institutului Naţional de Statistică.

Vorbim de peste 6,8 milioane de turişti doar în primele şapte luni ale acestui acest an. Asta înseamnă o creştere cu 3,8% faţă de perioada similară din anul trecut. Din totalul de turişti, peste 76% dintre ei au fost români şi doar 23% străini.

Străinii au stat mai puţin de două zile la noi. În timp ce media pentru turiştii România depăşeşte acest prag.

Vezi și

Cei mai mulţi dintre ei s-au cazat în hoteluri, unde gradul de ocupare, în primele 7 luni ale anului, a fost de peste 37% în toată ţară. Cele mai vizitate oraşe au fost Bucureşti, unde au ajuns peste un milion de turişti.

Pe locul 2 s-a situat Braşov cu 729.000 de vizitatori iar pe locul 3, Constanţa, cu 660.000 de turişti. Cei mai numeroşi turişti străini care au venit în România au fost din Germania, Israel şi Italia. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Şapte milioane de turişti au vizitat România în prima jumătate a anului