Antena Meniu Search
x

In Romania, medicamentul care ar putea trata hepatita C este un lux pentru bolnavi

O boala care, in lume, are vindecare, chinuie, la noi, mii de pacienti. In Romania, medicamentul care ar putea trata hepatita C e pentru bolnavi un lux. Un lux de care numai cativa norocosi au avut parte, printr-un program promotional. Restul doar viseaza la terapia care le-ar putea salva viata.

Vezi și

De cinci ani, Dora se plimba prin spitale. Medicii i-au pus diagnosticul de hepatita C, iar tratamentul standard, oferit de stat, n-a functionat. Boala a fost mai puternica.

Speranta a tinut-o in viata, iar acum, la spital, asteapta analizele care i-ar putea spune ca in sfarsit a scapat de boala.

Totul datorita unui medicament nou, numit Boceprevir. Substanta e folosita deja in alte tari, cu rezultate foarte bune.

Pe cat de eficient e medicamentul, pe atat de scump. O cura completa ajunge sa coste peste 30.000 de euro. Statul nu-l ofera gratuit, desi mai mult de jumatate dintre pacientii cu hepatita C nu raspund la terapia actuala si ar avea nevoie de el. In lipsa tratamentului, viata lor depinde de un fir de ata: complicatiile sunt nenumarate.

Dora a primit medicamentul gratuit printr-un program promotional. Cateva sute de mii de romani asteapta, insa, ca statul sa il includa pe lista medicamentelor compensate si sa le dea, astfel, sansa la o viata normala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » In Romania, medicamentul care ar putea trata hepatita C este un lux pentru bolnavi