Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Înainte de Paşte, e potop! Doi oameni au fost luaţi de ape şi sute de case au fost distruse de viituri

Înainte de Paşte, a venit potopul. Doi oameni au fost luaţi de ape şi nu au fost găsiţi nici până acum. Zeci de gospodării au fost invadate şi distruse de inundaţii. România e sub cod portocaliu. În Dâmboviţa, sute de oameni care aşteptau lumina sfântă a Învierii s-au trezit în iadul stihiilor.

de Redactia Observator

la 19.04.2014 , 20:35

Le-a intrat apa în case şi le-a distrus fântânile. Pentru ei, sărbătorile s-au terminat şi a început coşmarul. În Argeş, apele s-au aşezat peste un cimitir. Oamenii sunt revoltaţi că nu mai pot aprinde o lumânare la morminte.

Tragediile nu au niciun Dumnezeu. În Sâmbăta Mare, cinci oameni s-au răsturnat cu barca în Buzău. Doar trei dintre ei au mai putut fi scoşi la mal. Ceilalţi doi sunt căutaţi. E alertă în tot sudul ţării. S-au întors stihiile.

Cândva pe-aici trecea un drum. Acum e un fluviu periculos, apărut peste noapte, după ce s-au rupt norii deasupra judeţului Dâmboviţa. Sute de oameni nu se mai gândesc la lumina sărbătorilor. 80 de gospodării au căzut în capcana naturii dezlănţuite.

Vezi și

Biserica din Răscăeţi e ca o insulă de credinţă, înconjurată de o mare de netrecut. Stihiile nu se dau duse prea curând. De aici nu va lua nimeni lumină în această noapte. Bătrânii se ţin de scândurile din gard ca să poată trece de lacul format în faţa casleor.

Zeci de fântâni au fost distruse de ploi şi inundaţii. Oamenii loviţi de furia naturii vor bea din apa adusă de voluntari. O femeie disperată îşi întâmină oaspeţii cu lacrimi în ochi. S-a ascuns de ape, în podul grajdului, cu tot cu animale.

Disperare şi neputinţă. Natura s-a aşezat între credincioşi şi biserică. Între oameni revoltaţi şi cei care li s-au stins. Inundaţiile au acoperit un sat întreg. Cu tot cu cimitir. În acest an, obiceiul de a aprinde o lumânare la mormânt în noaptea de Înviere s-a stins.

Apele au invadat curţile oamenilor. Le-a intrat în beciuri. Şi le-a înecat orice gând de sărbătoare. România a intrat la apă şi sub codul portocaliul. Oameni din opt judeţe sunt în pericol să se trezească cu apa în casă. Totul ţine acum de cât de mult va ploua. Cum va da cel de Sus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Înainte de Paşte, e potop! Doi oameni au fost luaţi de ape şi sute de case au fost distruse de viituri