Antena Meniu Search
x

Înălțarea, sărbătorită cu distanțare socială

Înălţarea, a doua sărbătoare mare pe care o petrecem în pandemie, i-a adus pe credincioşi în curţile bisericilor din toată ţara. Cei care nu au putut sărbători împreună de Paşte au mers astăzi la slujbe, însă în număr mult mai mic decât în anii trecuţi.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 15:21

Vezi și
  • Tot astăzi este şi Ziua Eroilor.
  • La ora 12 clopotele au răsunat în toate bisericile.

Cei mai mulţi au încercat să respecte normele de distanţare socială impuse şi au purtat măşti de protecţie. Şi, deloc surprinzător, toată lumea a mărturisit că se roagă pentru sănătate.

La Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a oficiat slujba. Şi tot el s-a asigurat că fiecare dintre cei 100 de credincioşi prezenţi este în siguranţă.

La Constanţa, acolo unde acum două nopţi IPS Teodosie a împărţit lumină celor 200 de creştini prezenţi şi nu prea a ţinut cont de regulile de distanţare.

Sărbătoare mare este şi în satele din Dolj. Deşi toaca i-a chemat la biserică, cei mai mulţi au rămas însă acasă şi de data aceasta.

Tot astăzi este şi Ziua Eroilor. La ora 12 clopotele au răsunat în toate bisericile din ţară pentru a-i celebra pe eroii neamului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Înălțarea, sărbătorită cu distanțare socială