Antena Meniu Search
x

Încălzirea apartamentului a devenit un lux în Galați. Gigacaloria s-a scumpit cu 470 de lei

Încălzire la un preţ de trei ori mai mare faţă de anul trecut! Se întâmpla la Galaţi, acolo unde municipalitatea a anunţat că nu va mai acorda subvenţii pentru încălzirea apartamentelor. Aşa că oamenii au două variante la dispoziţie: ori îşi montează centrală proprie, ori vor plăti cel puţin 700 de lei pe gigacalorie.

Vezi și

Încălzire la un preţ de trei ori mai mare faţă de anul trecut! Se întâmpla la Galaţi, acolo unde municipalitatea a anunţat că nu va mai acorda subvenţii pentru încălzirea apartamentelor. Aşa că oamenii au două variante la dispoziţie: ori îşi montează centrală proprie, ori vor plăti cel puţin 700 de lei pe gigacalorie. O sumă uriaşă, pe care majoritatea gălăţenilor nu şi-o permit.

Astfel, locatarii vor plăti cu 470 de lei mai mult faţă de anul trecut. În timp ce unii preferă să stea în frig, alţii sunt dispuşi să plătească oricât este nevoie ca să primească căldură.

Dacă în urmă cu câţiva ani, la sistemul centralizat de încălzire din Galaţi erau racordate aproximativ 95.000 de apartamente, acum au mai rămas 12.000. Pentru jumătate dintre ele, Primăria a găsit o soluţie - branşarea la centrale de cartier, care vor funcţiona pe gaz.

Lucrările pentru noile micro-centrale de cartier care vor fi aliminate cu gaz sunt deja în toi.

Rămâne de văzut câţi gălăţeni îşi vor permite să plătească aproape 700 de lei pe gigacalorie sau câţi vor alege să-şi monteze o centrală de apartament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Încălzirea apartamentului a devenit un lux în Galați. Gigacaloria s-a scumpit cu 470 de lei