Antena Meniu Search
x

Incredibil! Ce "face" CREIERUL nostru în timp ce dormim

Conform celui mai recent studiu în domeniu, creierul este activ şi în timpul somnului. Acesta reuşeşte chiar să clasifice cuvinte în timp ce dormim

Conform celui mai recent studiu în domeniu, creierul este activ şi în timpul somnului. Acesta reuşeşte chiar să clasifice cuvinte în timp ce dormim

Cercetători din Cambridge şi Pariş au supus mai multe persoane unui test lingvistic şi au descoperit că participanţii au continuat să răspundă corect la întrebări chiar şi după ce au adormit. Cu alte cuvinte, creierul este capabil să îndeplinească cerinţe dificile şi în timpul somnului, mai ales dacă sarcina este automată, scriu cei de la BBC News.

Cercetătorii au folosit electroencefalograme pentru a înregistra activitatea cerebrală a participanţilor în timp ce aceştia erau rugaţi să clasifice un cuvânt rostit ce definea un animal sau un obiect. Subiecţii trebuiau să apese un buton din mâna dreaptă pentru animale, iar pentru obiecte, cel din stânga. Astfel, oamenii de ştiinţă au putut urmări răspunsurile şi cartografia fiecare categorie lingvistică în raport cu o anumită activitate a creierului.

"Am arătat că, în timpul somnului, creierul este mult mai activ decât credeam. Acest lucru explică situaţii din viaţa de zi cu zi, cum ar fi sensibilitatea la auzirea propriului nume în timpul somnului sau la sunetul alarmei de trezire, în comparaţie cu alte sunete la fel de puternice, dar mai puţin relevante", a explicat Sid Kouider, de la "Ecole Normale Superieure" din Paris.

Acesta a adăugat că oamenii sunt capabili să efectueze calcule sau să rezolve ecuaţii matematice simple în timp ce adorm şi să continue să le recunoască drept "corecte" sau "incorecte" după ce au aţipit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Incredibil! Ce "face" CREIERUL nostru în timp ce dormim