Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL, dar adevărat! Un bărbat din Slobozia a fost amendat cu 1000 DE LEI pentru ...flatulenţă

Un caz incredibil petrecut în judeţul Ialomiţa a ieşit la iveală. Potrivit presei locale, un cetățean din comuna Săveni a fost sancționat de Poliția Locală a Muncipiului Slobozia cu o amendă de 1.000 de lei, pentru... vânturi!

Un caz incredibil petrecut în judeţul Ialomiţa a ieşit la iveală. Potrivit presei locale, un cetățean din comuna Săveni a fost sancționat de Poliția Locală a Muncipiului Slobozia cu o amendă de 1.000 de lei, pentru... vânturi!

Site-ul www.independentonline.ro notează că, pe 22 octombrie 2016, «polițistul Vlad Mihai din cadrul Poliției Locale Slobozia a intervenit pentru constatarea unei contravenții în domeniul rutier, în intersecția Matei Basarab cu Ștefan cel Mare, (...) moment în care un bărbat dintr-un grup de patru persoane, aflat la circa 15 m distanță de ei, a comis fapta menționată în actul de constatare». Deranjat de modul în care bărbatul a ales să-l sfideze, polițistul Vlad Mihai i-a aplicat acestuia o amendă de 1000 de lei, cuantumul maxim prevăzut de lege, precizând negru pe alb în actul constatator natura contravenienței.

Povestea ar fi rămas îngropată în analele instituției dacă la începutul acestei luni actul buclucaș n-ar fi urmat calea legală, ajungând la contravenient, tocmai în comuna Săveni, unde acesta domiciliază legal.

În legătură cu acest caz, şeful Poliției Locale Slobozia, Laurențiu Abaza, a declarat că amenda a fost aplicată în concordanță cu prevederile art. 2.1 din Legea 61/1991.

Potrivit unui comunicat de presă remis publicității de către Poliția Locală Slobozia, art. 2.1 din Legea 61/1991, permite aplicarea de amenzi pentru... vânturi, acestea fiind asimilate «săvârșirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (....) de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice». Mai mult decât atât, se precizează în comunicat, pe lângă... vânturile precizate în actul constatator, bărbatul amendat a adresat polițiștilor «o expresie jignitoare și vulgară, ce nu poate fi reprodusă, repetând în mod ostentativ gestul condamnabil comis inițial».

"Este de subliniat faptul că formularea din actul de constatare nu a fost cea mai potrivită și inspirată. (...) Însă a surprins fapta în mod frust, succint, ceea ce a oferit posibilitatea, mai mult sau mai puțin justificată, a nașterii unor comentarii nedorite sau a unor interpretări...", a menţionat Laurențiu Abaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » INCREDIBIL, dar adevărat! Un bărbat din Slobozia a fost amendat cu 1000 DE LEI pentru ...flatulenţă