Antena Meniu Search
x

Indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război, majorate cu 75% de către Senat

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, OUG 92/2016 prin care indemnizaţiile invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război au fost majorate cu 75%.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, OUG 92/2016 prin care indemnizaţiile invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război au fost majorate cu 75%.

Potrivit actului normativ, indemnizaţiile invalizilor de război se majorează de la 148 la 259 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate - de la 132 la 231 de lei, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate - de la 112 lei la 196 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, veteranilor de război şi văduvelor de război dacă nu s-au recăsătorit de la 92 la 161 de lei lunar.

'Apreciem că modificarea cuantumului acestor drepturi constituie o necesară compensaţie a sacrificiului făcut de beneficiari în timpul războiului şi ulterior pentru societate', se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Pentru MApN şi MAI fondurile necesare punerii în aplicare a proiectului de act normativ se asigură cu încadrarea în bugetele anuale, aprobate.

Senatul a adoptat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 98 de voturi pentru, proiectul de lege privind aprobarea OUG 92/2016 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război, majorate cu 75% de către Senat