Antena Meniu Search
x

Indicatii eficiente pentru a preintampina aparitia infectiilor urinare

Este lucru stiut faptul ca femeile sunt mai predispuse catre aparitia infectiilor urinare comparativ cu barbatii. Acestea pot aparea la orice varsta, dar din pacate, netratate la timp, acestea conduc catre leziuni renale extrem de periculoase.

- pexels.com

Este lucru stiut faptul ca femeile sunt mai predispuse catre aparitia infectiilor urinare comparativ cu barbatii. Acestea pot aparea la orice varsta, dar din pacate, netratate la timp, acestea conduc catre leziuni renale extrem de periculoase.

Trebuie retinut faptul ca daca se constata prezenta simptomelor nu trebuie amanat consultul in cabinetul unui medic specialist. In primul rand pentru stabilirea unui diagnostic corect, organizarea investigatiilor necesare si ulterior, a tratamentului optim.

Complicatiile survin in clipa in care infectia nu este tratata la timp sau medicamentele nu sunt cele potrivite.

Ca atare, tratamentul pentru infectie urinara previne avansarea rapida a problemelor de tract urinar care duc la insuficienta renala, deshidratare ori septicemie.

Iata mai jos o serie de indicatii utile care pot preintampina instalarea infectiiilor, dupa  cum urmeaza:

Asigura-ti o igiena corespunzatoare

Organele genitale trebuie sa beneficieze de o igiena efectuata corect, in fiecare zi.

Prin urmare, utilizeaza produse specifice (recomandate de medic sau farmacist) mai cu seama cu cat ph-ul zonei este extrem de sensibil si poate determina situatii neplacute.

In plus, utilizeaza cu grija toaletele aflate in spatiile publice si evita retentiile urinare prelungite. Pe langa disconfortul creat, acestea se pot dovedi si extem de periculoase.  

Ai grija ce lenjerie intima achizitionezi

Opteaza pentru piese din materiale naturale precum bumbacul si evita-le pe cele sintetice. Spala-le la temperaturile potrivite si cu detergenti de calitate.

Nu proba produse de lenjerie intima daca nu au protectie atasata!

Intareste-ti sistemul imunitar

Consuma fructe si legume constant (sucuri naturale proaspete, supe) si asigura-i organismului toti nutrientii de care are nevoie. Nu uita ca vitamina C stimuleaza sistemul imunitar, vitaminele din grupa B  permit asimilarea corecta a altor nutrienti, iar vitamina A amplifica functionarea eficienta a sistemului.  

Hidrateaza-te suficient cu apa plata, ceaiuri si evita sa consumi lichide doar atunci cand iti este foarte sete. Specialistii demonstreaza ca doar urmarea acestui simplu sfat dietetic ar scadea riscul infectiilor urinare cu peste 25%.

Adopta o alimentatie echilibrata si intelege cat de important este sa ai un program cu mese fixe, intr-o stare de bine si relaxare. Consuma produse preparate din ingrediente de calitate si invata sa interpretezi corect etichetele acestora.  

Evita cat poti de mult stresul, starile de anxietate si odihneste-te suficient.

Dezechilibrele se pot influenta concomitent, asadar invata sa te menajezi cat poti de mult, indiferent de varsta.

Nu lua medicamente dupa ureche si nu aplica sfaturi care nu au surse verificate.

Automedicatia nu este recomandata in tratarea niciunei afectiuni, deci fii cu bagare de seama si in acest caz.

In concluzie, oricui i se poate intampla sa treaca prin astfel de situatii inerente.

Totusi, mergi la specialist daca situatia o impune si incearca sa comunici deschis pentru a ti se stabili un diagnostic corect si un tratament adecvat. Este esential sa nu tratezi cu indiferenta simptomele suparatoare si sa te adresezi in timp util. Toate afectiunile diagnosticata din vreme si urmate de un tratament corespunzator si bine monitorizat nu va afecta in niciun fel in viitor sanatatea ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Indicatii eficiente pentru a preintampina aparitia infectiilor urinare