Antena Meniu Search
x

Indisciplina şoferilor şi infrastructura duc la producerea de accidente pe Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui se transformă într-un drum al pericolelor. Patru oameni au ajuns astăzi la spital în urma unui carambol în care au fost implicate cinci maşini. Principala cauză: nepăstrarea distanţei regulamentare.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 19:54

Vezi și

Autostrada Soarelui se transformă într-un drum al pericolelor. Patru oameni au ajuns astăzi la spital în urma unui carambol în care au fost implicate cinci maşini. Principala cauză: nepăstrarea distanţei regulamentare. Tot mai grăbiţi, chiar şi în drum spre vacanţă, şoferii ignoră regulile şi îşi fac propriile legi pe autostradă: intră în depăşirea coloanelor pe banda de urgenţă sau opresc la întâmplare. La toate acestea se adaugă şi problemele de infrastructură: gropi şi denivelări.

Era ora opt şi 45 de minute când, cu doar 15 kilometri înainte de ieşirea de pe autostradă, spre Constanţa, cinci maşini au intrat una într-alta

Patru oameni au ajuns la spital, printre ei şi un copil de 10 ani cu o fractură de femur. Mai multe ambulanţe şi un elicopter SMURD au fost chemate la faţa locului. Cei care au scăpat nevătămaţi încearcă să treacă peste şoc.

Una dintre victime spune că "s-a pus o frână în faţă, bruscă, ca de obicei, am redus la timp, dar cei din spate nu au observat la timp şi au intrat în noi şi au intrat şi în celălalt". 

Practic, maşinile circulau în viteză, cu 130 de kilometri pe oră şi la o distanţă foarte mică una de cealaltă. O frână bruscă a unuia dintre şoferi şi impactul nu poate fi evitat de alte trei maşini. 

Câteva ore a durat cercetarea la faţa locului. În tot acest timp, cozile de maşini au depăşit şapte kilometri. Pe toată această distanţă, autostrada părea un bulevard aglomerat din oraş. 

În ultimele luni, zeci de accidente s-au produs pe Autostrada Soarelui, în drumul spre mare sau la întoarcerea acasă. Echipele Observator au surprins mai mulţi şoferi care folosesc banda de urgenţă pentru a depăşi sau pe alţii care opresc pe această bandă deşi staţionarea este interzisă. 

Dacă este neapărat necesar să opriţi pe banda de urgenţă, trebuie să fie neapărat o urgenţă! Sunteţi obligaţi, în primul rând, să porniţi semnalele de averie ale maşinii. Apoi, foarte important, trebuie poziţionate, atât în faţa cât şi în spatele maşinii, două triunghiuri reflectorizante, la o distanţă de cel puţin 30 de metri de autoturism. 

Pe autostradă, viteza de rulare fiind mai mare, ar fi bine să fie 100 de metri. 

La indisciplina şoferilor se adaugă şi problemele de infrastructură. Dalele şi asflatul au cedat în două locuri diferite în acest sezon şi s-au umflat din cauza căldurii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Indisciplina şoferilor şi infrastructura duc la producerea de accidente pe Autostrada Soarelui